0 100 90 1

Test: Stihl FS 55 - En lättanvänd röjsåg med alla reglage på rätt ställe

Produkt: Röjsåg Kategori: Röjsåg Effekt: 750 W Inkluderade huvuden: Tråd Arbetsbredd: 42 cm Vikt: 5 kg Ljudnivå: 108 dB

Stihl FS 55 beskrivs egentligen av Stihl som en grästrimmer, men det går att köpa till en slyklinga till den och med det tillbehöret fungerar den alldeles utmärkt som en röjsåg. Motorn, Stihls egen så kallade 2-MIX-motor, är byggd för att generera mycket effekt samtidigt som den är bränslesnål och släpper ut lite avgaser.

Du får en bra arbetsbredd på 42 cm. Den väger förhållandevis lite, 5 kg, och har en normalhög ljudnivå på 108 decibel. Alla reglage är placerade på samma handtag, så de är alltid lättåtkomliga.

Bra för allt utom den grövsta slyn

Den här röjsågen blev utsedd till bäst i test i ett test utfört av PriceRUnner. Testaren beskriver den som väldigt effektiv sett till priset och beskriver den som överlägsen konkurrenterna när det gäller att hantera allt utom den allra grövsta slyn. Den får också beröm för att den är lättanvänd och passar bra både för långa och korta personer.

Det enda testaren har att anmärka på är det som nämns ovan, att den inte klarar av för grov sly. Testaren vittnar om att FS 55 har svårt med stamdiametrar på över 3-4 centimeter.

  • Lättanvänd
  • God arbetsbredd
  • Förhållandevis lätt
  • Bara trimmertråd medföljer
  • Klarar inte av grov sly
90

Källor

PriceRunner - oktober 2019
Experttest av sex röjsågar