Test: Stihl FSA 65 - Tämligen lätt och tyst

Produkt: Röjsågar Kategori: El/batteridriven röjsåg Effekt: Ingen uppgift Inkluderade huvuden: Tråd Arbetsbredd: 30 cm Vikt: 2.7 kg Ljudnivå: 91 dB

Stihl FSA 65 är en batteridriven röjsåg, och hur lång batteritid du får beror på vilket batteri du köper. Enligt Stihl kan du få en driftstid på upp till 380 minuter om du köper det största batteriet. Det minsta ger ungefär en halvtimme driftstid, och det finns ytterligare några batterier däremellan att välja på.

Sågen väger inte särskilt mycket, 2.7 kg utan batteri. Ljudnivån är också ganska låg, 91 dB, vilket inte är riktigt lika högt som hos vissa konkurrenter. Sågen levereras med ett trimmerhuvud med tråd och några tillbehör, såsom en upphängningsögla.

Goda kundomdömen

Kundbetygen på den här röjsågen är tämligen höga. Den får beröm för att den är lättviktig och enkel att hantera, liksom tystgående och med en fullt tillräcklig batteritid. Den beskrivs också som lättstartad och välpresterande.

Å andra sidan så är det vissa som anser att kvaliteten på trimmerhuvudet är undermålig, i vissa fall har det gått sönder efter lång tid och i andra fall har det varit problem med matningen av tråden. En del köpare menar också att batteritiden är något undermålig just för deras trädgård.

  • Bra effekt
  • Förhållandevis tyst
  • Tämligen lätt
  • Frågetecken kring kvaliteten på trimmerhuvudet
90