0 100 94 1

Test: Stihl RMA 443 C - Bästa batteridrivna gräsklippare

Byggd för att vara extra energieffektiv

Kraftkälla: Batteri Klippyta: 500 m² Motoreffekt: Ingen uppgift Klipphöjd: 7,5 cm Klippbredd: 45 cm Vikt: 21 k Ljudnivå: 92 dB Uppsamlare: Ja, 55 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 7,5 cm Antal höjdlägen: 5 st

Den här modellen är utrustad med en uppsamlare, vilket förenklar ditt trädgårdsarbete en del. Den rymmer så mycket som 55 liter, så du borde absolut klara dig igenom en hel klippning utan att behöva tömma uppsamlaren. Batteriet har en räckvidd på upp till 500 m², så även batteriet borde räcka om du inte råkar ha en väldigt stor trädgård.

Det finns även en så kallad eco-funktion som är tänkt att ge längre batteritid genom att motorn automatiskt reglerar sin effekt och bara använder precis så mycket energi som krävs. Handtaget är ett så kallat monohandtag som bara är fäst på ena sidan av gräsklipparen. Detta gör bland annat att uppsamlaren är lätt att ta av, och handtaget ska också vara mycket enkelt att fälla ihop för att underlätta förvaring av klipparen.

Välbyggd och lättanvänd

Den här gräsklipparen utses till bästa batteridrivna gräsklippare bland tio olika modeller i ett test hos PriceRunner och får näst högst betyg av totalt 26 modeller. Testaren ger den mycket beröm för den användarvänliga designen, då den är lätt att fälla ihop och enkel att justera klipphöjden på. Prestandan bedöms som god och ger extra plus i kanten.

Minuspunkterna är väldigt få, men testaren påpekar att det finns viss risk att klämma sig på gashandtaget om man är oförsiktig.

  • Välbyggd
  • Lätt att förvara
  • God prestanda
  • Viss risk att klämma sig på gashandtaget
94

Källor

PriceRunner – september 2019
Experttest av 26 gräsklippare