0 100 90 1

Test: Synology RT2600AC - Bästa mellanklassrouter

Lättanvänt gränssnitt med massor av funktioner

Produkt: Router Prisklass: Mellan Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 4 GB Ram: 512 MB Processor: 1,7 GHz Överföringshastighet: 2533 Mbps Frekvensband: Två Brandvägg: Ja USB: 3.0 Antal LAN-portar: 4 Antal antenner: 4

Synology RT2600AC kan tyckas skräckinjagande i sin design, med sitt svarta plasthölje och fyra antenner. Men den har också en hel den funktioner under skalet. Den har en dubbelkärnig processor på 1,7 GHz, dubbla frekvensband och dubbla USB-portar, varav en USB 3.0.

Installationen är en enkel process, när du ansluter till router för första gången så skickas du automatiskt till inställningarna för lösenord och annat. Användargränssnittet är designat som ett Windows-liknande operativsystem och har bland annat en funktion där du kan ladda ner paket med fler funktioner till routern. Dessa kräver dock extern lagring i form av en hårddisk eller minneskort.

Favorit hos Cnet

Synology RT2600AC får utmärkelsen ”Editor’s Choice” av Cnet, med det utmärkta betyget 9 av 10. Testaren beskriver bland annat räckvidden som mycket god, och routern får bra betyg i hastighetstestet på 5 GHz-bandet. Det lättanvända gränssnittet och de extra funktioner som går att installera får också väldigt mycket beröm.

Hastigheten på 2,4 GHz-bandet är däremot inte den bästa, men testaren tillstår att det breda stödet för 5 GHz-band gör 2,4 GHz något förlegat och inte en prioritet för tillverkare av routers. Testaren önskar också att det hade funnit fler LAN-portar.

Totalt sett blir den här routern vår testvinnare för mellanprisklassen.

  • Dual band
  • Lättanvänt gränssnitt med många funktioner
  • USB 3.0
  • Hastigheten på 2,4 GHz-bandet inte den bästa
90

Källor

Cnet - februari 2017
Experttest av Synology RT2600AC