Test: Tefal Expertise - Bästa stekpanna

Talar om när stekpannan är varm

Produkt: Stekpanna Material: Aluminium Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Ja Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Franska Tefal är ett väletablerat märke när det gäller husgeråd och tillverkar utöver kokkärl även bland annat riskkokare, fritöser och köttkvarnar. Deras Expertise-serie har så kallad Titanium Excellence-beläggning, som är designad för att vara mer slitstark och varar upp till tre gånger längre än konkurrerande beläggningar

Den här stekpannan fungerar på alla typer av spishällar, vare sig det är gjutjärnshäll, induktion eller gasspis. Pannan är ugnssäker upp till 175 grader, vilket är praktiskt om du lagar någonting i stekpannan som behöver gå klart i ugnen. Utsidan är emaljerad och i mitten av pannan finns en så kallad Thermo Spot, som blir helt röd när pannan har nått 180 grader.

Tänk på temperaturen i ugnen

Tefal Expertise får mycket beröm i tester och beskrivs som en prisvärd stekpanna med god hållbarhet. Den tåliga Titanium Excellence-beläggningen är en av de stora pluspunkterna, liksom Thermo Spot-teknologin. Vidare beskrivs värmen i stekpannan som jämn under hela matlagningen.

Bland de få minuspunkterna finns att ovan nämnda temperaturgräns för användning i ugnen upplevs som snål av en testare, och en annan reagerar på att det inte ingår något lock. Men totalt sett är omdömena nästan uteslutande positiva och Tefal Expertise blir vår testvinnare i den här kategorin.

  • Tålig yta
  • Jämn värme
  • Thermo Spot-teknologi
  • Tål inte ugnstemperatur över 175 grader
85

Bästa pris hos:

Källor

Expert Reviews - februari 2019
Experttest av sju stekpannor

T3 - mars 2019
Experttest av tio stekpannor