0 100 90 1

Test: Toro Power Curve 1800 - Bästa billiga snöslunga

Lättkörd och smidig

Produkt: Snöslunga Prisklass: Budget Typ: Enstegs Arbetsbredd: 46 cm Arbetshöjd: 31 cm Drivkälla: El Effekt: 1,8 kW Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 9 meter

Power Curve 1800 är utrustad med Toros så kallade ”Power Curve”-teknologi för att kunna förflytta mer snö på kortare tid, förebygga stopp i utkastet och komma åt närmare marken. Kastlängden är god, hela nio meter. Maskinen startas med elstart, vilket är mer behändigt än att behöva starta med snörstart.

Maskinen har en inbyggd strålkastare som är enkel att justera. Upptill finns ett handtag som gör att du får ett bra grepp om du tänkt bära den - dock väger hela pjäsen 12 kg, en inte helt oansenlig vikt. 46 cm arbetsbredd och 31 cm arbetshöjd är fullt godkända siffror för den här prisklassen.

Inte lämplig för de tunga jobben

Kundbetygen på den här produkten är överlag positiva. Den får mycket beröm för att den är enkel att montera, och för smidigheten i att den är eldriven. Den beskrivs som liten, lättkörd och perfekt för rätt typ av snö.

Problemen som uppstår kommer ofta när man kör snöslungaren i något annat än ”rätt” typ av snö. Den är främst lämpad för en mindre mängd snö och flera kunder rapporterar att de tycker att den här maskinen är bra för den typen av jobb, men att de inte kan rekommendera den om du bor någonstans där det finns risk för större mängder.

Den här snöslungan blir vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Bra kastlängd
  • Elstart
  • Bra arbetsbredd
  • Ingen handtagsvärme
90