0 100 93 1

Test: Toro Snow Max 724 QXE - Lättkörd

Produkt: Snöslunga Prisklass: Premium Typ: Trestegs Arbetsbredd: 61 cm Arbetshöjd: 46 cm Drivkälla: Bensin Effekt: 4,4 kW Elstart: Ja Handtagsvärme: Nej Kastlängd: 12 meter

Den här modellen är byggd för att vara 30% effektivare i snöröjningen än andra modeller från Toro. Den ska klara av blöt snö lika väl som pulversnö, och riktningen på utkastet justeras enkelt genom ett så kallat ”Quick Stick”-system, där man drar i en joystick.

Maskinens drivsystem justerar automatiskt hastigheten beroende på hur mycket eller hur lite du trycker på handtaget. Denna modell är av typen tresteg, vilket innebär att den har en extra snöskruv som syftar till att tugga sönder hårdare snö.

Utkastet är enkelt att justera

Snow Max 724 QXE får 4 av 5 i betyg av Aftonbladet. Testaren beskriver den som mycket lättkörd och berömmer den automatiska hastighetsjusteringen. Han ger också plus för att joysticken gör att det går att ändra riktning på utkastet med en hand. Vidare uttrycker han positiv förvåning över motoreffekten.

Det uttrycks inga större negativa synpunkter i Aftonbladet, dock lyfter de att den här modellen saknar inbyggd belysning.

  • Elstart
  • Lättkörd
  • Trestegs
  • Ingen handtagsvärme
  • Ingen inbyggd belysning
93

Källor

Aftonbladet - januari 2018
Experttest av tio snöslungor