0 100 96 1

Test: Toro TimeCutter ZS4200T CE - Bästa åkgräsklippare premiumklassen

Kan användas till att bogsera

Produkt: Åkgräsklippare Kategori: Premiumåkgräsklippare Kraftkälla: Bensin Bränsletank: 11 liter Bioklippning: Ja Motoreffekt: 11.3 kW Klippbredd: 107 cm Max/min klipphöjd: 11.4 cm/3.8 cm Växellåda: Hydrostatisk Ljudnivå: Ingen uppgift

Toro TimeCutter ZS4200T CE bjuder på både bredare klippbredd (107 cm) och högre maximal klipphöjd (11.4 cm) än många andra modeller i den här prisklassen. Dock kan den inte klippa lika kort som vissa andra gräsklippare, då lägsta klipphöjd är 3.8 cm.

En praktiskt egenskap med den här klipparen är att du kan välja mellan tre olika drivlägen för olika tillfällen; “trimning” för att trimma närmare, “bogsering” om du behöver bogsera tillbehör och “klipp” för att snabbt kunna klippa stora, öppna ytor.

Bra klippare för mindre trädgårdar

Toro TimeCutter ZS42000T CE har recenserats av brittiska The Telegraph, som har väldigt många bra saker att säga om den. De upplevde att den var lättkörd med intuitiva kontroller och att den var lätt att kliva på och av. De menar också att byggkvalitén är god och att den är perfekt för mindre trädgårdar.

De tillstår dock att om man inte har någon större vana med åkgräsklippare så kan den upplevas som svår att lära sig. Exempelvis upplevde vissa av medlemmarna i deras testpanel att kontrollerna var svåra att lära sig och att styrningen var ryckig och överkänslig.

  • God byggkvalitet
  • Kan bogsera tillbehör
  • Kan inte klippa lika kort som vissa konkurrenter
  • Styrningen upplevs som svår av vissa
96

Källor

The Telegraph - april 2017
Experttest av Toro TimeCutter ZS4200T CE