Test: Toshiba Daiseikai 8-35 - Mycket energieffektiv, men inte så tyst

Produkt: Luftvärmepump Prisklass: Mellan Energiklass kylning: A+++ Energiklass uppvärmning: A+++ SCOP: 4,9 SEER: 8,9 Ljudnivå utomhusdel: 64 dB Ljudnivå inomhusdel: 59 dB Fjärrkontroll: Ja Partikelfilter: Ja

En luftvärmepump kan vara lösningen om det är så att du behöver underhållsvärma till exempel din sommarstuga för att undvika frostbildning. Toshiba Daiseikai 8-35 bibehåller en underhållstemperatur på åtta plusgrader så att du slipper åka och titta till torpet mitt i vintern.

SCOP- och SEER-värdena är goda, 4,9 respektive 8,9, och Daiseikai 8-35 har högsta möjliga energiklassning, A+++, både på kylningen och på uppvärmningen. Fjärrkontrollen har en bakbelyst LCD-display, och det går också att styra enheten med sms eller via mobilapp. Detta kräver dock separat sålda tillbehör. Det finns också en inbyggd timer med 28 olika valmöjligheter.

Topprankad

Daiseikai 8-35 rangordnas som fjärde bästa luftvärmepump bland 35 olika modeller i Forbrukerrådets stora test. Den får höga betyg i synnerhet för SCOP- och SEER-värdena, men den får också pluspoäng för den goda energiklassningen och effektiviteten vid lägre temperaturer.

Den största minusposten är ljudnivån, där den här luftvärmepumpen rangordnas bland de allra sämsta i testet i det avseendet. Men det är också en av väldigt få kriterier där den får dåliga betyg och överlag är betygen som sagt väldigt höga.

  • Mycket god energiklassning
  • Timer
  • Goda SCOP- och SEER-värden
  • Inte den tystaste modellen
92

Bästa pris hos:

Källor

Forbrukerrådet - juni 2015
Experttest av 35 luftvärmepumpar