Produkt: Router Prisklass: Premium Wifi-standard: 802.11ac Trådlös säkerhet: WEP, WPA, WPA2 Minne: 256 MB Ram: 512 MB Processor: 1,4 GHz Överföringshastighet: 5334 Mbps Frekvensband: Tre Brandvägg: Ja USB: 3.0 Antal LAN-portar: 4 Antal antenner: 8

Den här routern har inte bara de sedvanliga två, utan hela tre frekvensband, varav två på 5 GHz. Archer C5400 har också inbyggd teknologi för att kunna strömma data till fyra enheter samtidigt på hög hastighet. Routern kan också känna av var en trådlös enhet befinner sig och koncentrera den trådlösa signalen därefter.

Archer C5400 har hela åtta externa antenner och kan uppnå hastigheter på upp till 5334 Mbps. Den har två USB-portar, varav en USB 3.0, och fyra LAN-portar. Routern kan hanteras både genom ett webbaserat gränssnitt och via en tillhörande mobilapp.

Högt betyg i test

PC För Alla har testat den här routern och de ger den bra betyg. Testaren tycker bland annat att den är praktiskt byggd och att den kan upprätthålla ett stabilt och snabbt nätverk. Han anser också att användargränssnittet är lättanvänt och att det finns ett par smarta funktioner när det gäller att skapa gästnätverk.

Testaren har inte alltför många saker att anmärka på. En sak han nämner är att han saknar möjlighet att via någon typ av molntjänst kunna göra inställningar på routern även när man inte är hemma. Men totalt sett blir den här routern ändå vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Tre frekvensband
  • USB 3.0
  • Stabil uppkoppling
  • Ingen fjärrstyrning
94

Bästa pris hos:

Källor

PC För Alla - december 2015
Experttest av TP-Link Archer C5400