0 100 91 1

Test: Tristar VE-5975 - Stadig fläkt byggd i metall

Produkt: Fläktar Kategori: Golvfläkt premium Antal hastigheter: 3 Watt: 100 Kabellängd: Ingen uppgift Oscillering: Ja Ljudnivå: 62 dB Fjärrkontroll: Ja

VE-5975 beskrivs av Tristar som en höghastighetsfläkt. Den har en motor på 100 watt, vilket är kraftfullare än många andra modeller på marknaden. Det finns tre olika hastigheter att välja mellan, och du väljer mellan dessa antingen med hjälp av knappar på själva fläkten eller med den tillhörande fjärrkontrollen.

Själva fläkten är byggd i metall, i motsats till vissa billigare modeller som är byggda i plast. Materialvalet är tänkt att göra fläkten stadigare och mer robust än konkurrenterna. Basen är kläd med ett anti-halk-material på undersidan för att den ska röra sig så lite som möjligt.

Blåset är det inget fel på, men fläkten är lite högljudd
Överlag är kundnöjdheten på den här fläkten hög. Kunderna vittnar om att fläkten är snyggt designad och att den blåser bra. Den beskrivs också som stadig och rejäl, och dessutom enkel att justera i höjdled.

Det är dock några saker som ådrar sig kritik. Flera köpare vittnar om att de inte har fått det att fungera med den utlovade horisontella rotationen, och den beskrivs också som högljudd. Vissa kunder tillstår att detta är en naturlig bieffekt av den höga fläktförmågan, men den är så pass högljudd att en del köpare inte har kunnat ha den i sovrummet som det var tänkt innan köp.

  • Fjärrkontroll
  • Blåser mycket bra
  • Stadig
  • Något högljudd
91