Test: Urbanears Plattan 2 BT - Suverän batteritid, men inte bästa ljudet

Produkt: Hörlurar Kategori: On-ear under 1000 kr Känslighet: 106 dB/mW Frekvensomgång min/max: 20/20 000 Hz Trådlös räckvidd: 10 meter Mikrofon: Ja Pause/play: Ja Volymkontroll: Ja Batteritid: 30 timmar Laddningstid: 2,5 timme

Urbanears Plattan 2 BT har en avskalad men snygg design. Istället för att ha flera knappar på hörkåpan har de bara en liten ratt, som kan göra ett flertal olika saker beroende på hur man trycker på den. Lurarna går att vika ihop för enklare förvaring.

Batteritiden är smått makalösa 30 timmar, och laddningen är avklarad på 2,5 timme. Det är siffror som är jämförbara med många moderna high-end-hörlurar. Det finns ett 3,5 mm-uttag på hörlurarna där dina vänner kan koppla in sina hörlurar för att lyssna på samma musik som du.

Styrningen imponerar

Mobil ger Plattan 2 BT ett betyg på 7 av 10. De berömmer dem bland annat för hur lite de väger, och de är också imponerade av hur lång batteritiden är, i synnerhet med tanke på hur kompakta och lätta hörlurarna är. De tycker också att den lilla ratten för hörkåpan fungerar alldeles utmärkt och att hörlurarna är enkla att parkoppla.

Ljudet är Mobil däremot inte överdrivet imponerade av. Telefonljudet beskrivs som burkigt, men okej. Vad gäller musik så är detaljåtergivningen bra, men även här är ljudet något burkigt och diskanten inte den bästa.

  • Lätta
  • Utmärkt batteritid
  • Enkel styrning
  • Något burkigt ljud
91

Källor

Mobil - december 2017
Experttest av Urbanears Plattan 2 BT