Test: Vitamix S30 - Både för hemmet och för dig som är i farten

Kategori: Premium Kapacitet: 1,2 liter Inkluderade kannor: 2 Effekt: 790 watt Varv per minut: 37 000 Antal hastigheter: 10 Antal knivblad: 4 Pulsfunktion: Ja

Vitamix S30 är ett exempel på att även fullstora blenders kan ha ett ”to go”-tänk. Utöver en vanlig kanna på 1,2 liter medföljer det också en mugg, som rymmer 0,6 liter och har ett take away-lock. Både kannan och muggen är BPA-fria, och kannan tål mixning av både varma och kalla ingredienser.

Blendern har tio olika hastigheter, som ställs in med ett vred på framsidan av blendern. Det finns också en pulsfunktion. Knivbladen är gjorda i rostfritt stål och det medföljer en så kallad tamper, som används för att pressa ner ingredienserna i kannan. Vitamix lämnar sju års garanti på den här blendern.

Full pott i test

Vitamix S30 får högsta möjliga betyg av Trusted Reviews, som beskriver den som en proffsblender i ett smidigare format. Den klarar av att mixa allting som testaren lägger i, och hon är även väldigt nöjd med att de löstagbara delarna är maskindiskbara.

Minuspunkterna är väldigt få, men testaren lyfter bland annat fram att blendern är tämligen högljudd på högsta hastigheten. Hon sticker hellre inte under stol med att den kostar en del, men står fast vid att den är värd pengarna. Hon anser också att det är en ganska tung pjäs.

Den här blendern blir vår testvinnare för den här prisklassen.

  • Tio hastigheter
  • Kan mixa varma ingredienser
  • Pulsfunktion
  • Tung
  • Något högljudd
85

Källor

Trusted Reviews - april 2015
Experttest av Vitamix S30