0 100 88 1

Test: Weber Q1200 - En rejält byggd grill i hållbara material

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Budget Typ: Bordsgrill Antal huvudbrännare: 1 Huvudbrännareeffekt: 2.8 kW Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 43 cm Djup grillyta: 32 cm Sidobord: Ja Termometer: Ja

Det här är en grill som är byggd i praktiska och hållbara material. Gallret är tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn och brännarröret består av rostfritt stål. Locket och baljan är gjutna i aluminium. I övrigt har grillen fällbara sidobord, en utdragbar dropplåda och steglöst reglage för brännaren.

Apropå grillen så har den bara en huvudbrännare, men ingen sidobrännare, vilket förvisso inte är något ovanligt för en grill i den här prisklassen och storleken. Grillytan har en storlek på 43x32 cm och locket har en inbyggd termometer.

Kanske inte den lättaste grillen att packa in i bilen

Den här grillen får höga betyg av Busted Wallet. Testaren tycker att grillen är väldigt rejält byggd och han ger den också beröm för att värmen är väldigt jämnt fördelat över grillytan.

Minuspunkterna är få, dock noterar testaren att grillen kanske inte har en optimal utformning för att enkelt kunna packas till exempel i en bil. Här önskar testaren att Weber hade tänkt ett steg längre och byggt en grill som det är lättare att stapla saker på.

  • Inbyggd termometer
  • Hållbara material
  • Elektrisk tändning
  • Inte så effektiv form sett till packningsmöjligheterna
88