Test: Weber Q3200 - Praktiska sidobord

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Mellan Typ: Bordsgrill, vagn/stativ Antal huvudbrännare: 2 Huvudbrännareeffekt: 6.35 kW Typ av tändning: Elektrisk Bredd grillyta: 63 cm Sidobord: Ja, fällbart Termometer: Ja

Både lock och balja på den här grillen är gjutna i aluminium, och locket har en inbyggd termometer. Handtaget på locket har en inbyggd lampa, vilket är praktiskt om locket är i öppet läge och det av någon anledning är lite mörkt.

Grillen har sidobord på båda sidor, vilket gör att du har någonstans att ställa ditt kött eller dina redskap medan du grillar. Sidoborden är dessutom fällbara för att förenkla förvaringen. Det finns två brännare som tänds med elektrisk tändning.

Vissa ifrågasätter byggkvaliteten

Det genomsnittliga betyget från de som har köpt den här grillen är högt. Den får bland annat beröm för att grillytan är av bra storlek och för att den är enkel att montera. Hur varm grillen blir får också plus i kanten, liksom sidoborden.

Å andra sidan är det vissa som upplever problem med att hålla en jämn värme om man vill grilla på lägre temperaturer, och även att det bara är mitten på gallret som håller bra temperatur. Det lämnas också frågetecken kring byggkvaliteten, då vissa har varit med om att delar av grillen snabbt rostar eller blir deformerade av värmen.

  • Fällbart sidobord
  • Inbyggd termometer
  • Inbyggd belysning
  • Vissa kunder upplever värmen som ojämn och byggkvalitén som tveksam
89