Test: Wilfa Presisjon WSP-1B - Bästa premiumkaffebryggare

Modern norsk design

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Premium Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Nej Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,25 liter Effekt: 1 880 W Kanna: Glaskanna

Wilfa Presisjon är ett exempel på en kaffebryggare med en annorlunda design. Bryggaren finns i svart plast eller i borstat aluminium. Filterhållaren har en vridbar ring för att kunna justera vattenflödet, beroende på hur mycket kaffe du brygger. Samma ring används för att sätta bryggaren på droppstopp, vilket annars inte sker automatiskt.

Bryggaren är extremt avskalad och har bara en knapp, som är till för att starta bryggningen och för att stänga av bryggaren. Vattenbehållaren är högsmal och dessutom löstagbar, för enklare påfyllning. Den har markeringar på sidan som visar vattenmängd och hur mycket kaffe som behövs för just den mängden.

Höga betyg av testpanel

Norska Testpilot ger den här kaffebryggaren mycket höga betyg. Den rekommenderas av alla tio personer som var med i testet, och de tyckte bland annat att kaffet blev väldigt gott och att bryggaren var enkel att använda. Den löstagbara vattentanken får också plus, liksom designen, även om vissa tycker att den är lite för modern.

Den enligt testarna vanligaste nackdelen med kaffebryggaren är att den kanske är lite väl högljudd. Det var också några testare som hade problem med att få på locket på filterhållaren. Även om de tyckte att kaffet var gott så tyckte två av testarna inte att kaffet var godare än från deras egen kaffebryggare. Totalt sett blir ändå den här kaffebryggaren vår testvinnare för premiumklassen.

  • Snygg design
  • Löstagbar vattenbehållare
  • Justerbart vattenflöde
  • Inget automatiskt droppstopp
93