0 100 93 1

Test: Wolf-Garten A 400 E - Bästa elnätsdrivna gräsklippare

Kompetent gräsklippare med god räckvidd

Produkt: Gräsklippare Kraftkälla: Elnät Klippyta: 800 m² Motoreffekt: 1.8 kW Klippbredd: 40 cm Vikt: 18 kg Ljudnivå: 96 dB Uppsamlare: Ja, 45 liter Klippteknik: Rotorklippare Max klipphöjd: 7,5 cm Antal höjdlägen: 6 st

Wolf-Garten A 400 E är en sladdansluten gräsklippare som kan stoltsera med goda specifikationer. Den har en fullt godkänd klippbredd på 40 cm och en uppsamlare på 45 liter. Den har en bra motoreffekt på 1.8 kW och ska kunna hantera en klippyta på upp till 800 m².

Du kan välja att samla gräset i uppsamlaren, skicka ut det genom bakutkastet eller låta gräsklipparen finstrimla gräset och sprida det över gräsmattan, så kallad bioklippning. Uppsamlaren har en fyllnadsindikator, så du behöver aldrig spekulera i hur mycket plats det finns kvar i uppsamlaren.

Energieffektiv, men upplevs som högljudd
Den här gräsklipparen får 67 av 100 i betyg av Råd & Rön. De bedömer den bland annat som mycket lätt att hantera, med extra höga betyg bland annat för hur lätt det är att justera handtaget och hur lätt gräsklipparen är att starta. Den får också bra betyg för energiförbrukningen.

Det som drar ner betyget mest är ljudnivån. Råd & Rön uppmäter ljudnivån till 89 dB, och deras testpanel gör en bedömning av hur irriterande ljudet är på 10 meters avstånd (för att simulera huruvida gräsklipparen skulle vara störande för grannen). I detta test får A 400 E direkt låga betyg, men det är också det enda den haltar på.

  • Bra räckvidd
  • God storlek på uppsamlare
  • Bra klippbredd
  • Upplevs som högljudd i test
93

Källor

Råd & Rön – april 2020
Experttest av 66 gräsklippare