0 100 94 1

Test: Woods Cortina Silent G - Bästa luftkonditionering premium

Tyst och miljövänlig portabel AC som kyler utmärkt

Produkt: Portabel AC och luftkylare Kategori: Portabel AC premium Lokalyta: 35 m² Fläkthastigheter: 3 Fjärrkontroll: Ja Max ljudnivå: 64 dB Köldmedium: R290 Vattentank: Nej Luftfuktning: Nej Luftavfuktning: Ja Luftrening: Nej Storlek (Höjd): 85 cm Storlek (Bredd): 47.1 cm Storlek (Djup): 35.5 cm

Woods Cortina Silent G är en portabel luftkonditionering som är speciellt framtagen för att vara så tyst som möjligt, så den ska kunna funka i ett sovrum. Maximala ljudnivån ligger på 64 decibel, vilket är jämförbart med genomsnittlig samtalsnivå två personer emellan. Det medföljer ett fönsterkit för montering av utblåsslangen.

Enheten klarar av att kyla ytor på upp till 35 m². Det medföljer en fjärrkontroll med en digital display, och själva enheten har en kontrollpanel med touchkontroller. För att vara enklare att flytta är enheten utrustad med hjul. Den kan avfukta luften med 36 liter vatten per dag.

Miljövänligt köldmedium och förhållandevis tyst

Den här portabla AC:n är Aftonbladets testvinnare i deras stora test av luftkonditioneringar. Den får pluspoäng på att den använder ett köldmedium som är godkänt under rådande miljölagstiftningar och den får högsta möjliga poäng i delmomentet Användning, vilket bedömer handhavandet.

Testaren berömmer också den här modellen mycket för att den har en väldigt god kylkapacitet och luftströmning, och även för att det är den tystaste av alla modeller de har testat. Den får dock minusbetyg för det höga priset. Det är ändå en utmärkt flyttbar AC för relativt små ytor där det är viktigt med låg ljudnivå, exempelvis ett rum i ett äldreboende eller en husvagn.

  • Förhållandevis tyst
  • Fjärrkontroll
  • Luftavfuktning
  • Dyr
94

Källor

Aftonbladet - maj 2019
Experttest av 10 luftkonditioneringar