0 100 81 1

Test: Zanussi ZTE7101PZ - Avskalad maskin med få funktioner

Typ: Frånluftstumlare Matning: Frontmatad Energiklass: C Kapacitet: 7 kg Ljudnivå: 64 dB Mått (L): 85 cm Mått (B): 60 cm Mått (H): 60 cm Vikt: 29 kg

Zanussi ZTE7101PZ är en torktumlare som på vissa sätt kan upplevas som funktionsfattig och avskalad. Framsidan ger ett väldigt spartanskt intryck, med en fyrkantig lucka utan glasruta och en kontrollpanel utan digital display. Den har dock ett inte helt tokigt urval av program, det finns till exempel program för jeans, barnkläder och program för att torka på lägre temperaturer.

Den här torktumlaren har också sådana funktioner såsom automatisk avkänning av hur fuktig tvätten är, så den kan själv stoppa programmet när tvätten är torr och på så sätt spara energi. Energiklassningen är dock inte högre än C, vilket dock inte är något ovanligt för frånluftstumlare.

Imponerar inte i test

Betyget på den här torktumlaren hos Råd & Rön är i högsta grad blygsamt. Där den brister mest är dels jämnheten i torkning av syntetplagg, men även hur lätt den är att hantera. Den får nämligen direkt dåliga betyg på hur lättbegriplig manualen är, hur lätt det är att välja program, hur enkelt det är att fylla och tömma maskinen och hur lätt det är att rengöra filtret. Ljudnivån drar också ner betyget.

Det är tyvärr få saker som testarna på Råd & Rön gillar, men ZTE7101PZ får ändå goda betyg på längden på torkprogrammen, övertorkningsskyddet och torkningen av bomullsplagg till skåpstorrt.

  • Snabba torkprogram
  • God torkning av bomullsplagg
  • Övertorkningsskydd
  • Bristfällig torkning av syntetplagg
  • Ingen digital display
  • Bedöms vara svårhanterad
81

Källor

Råd & Rön - september 2019
Experttest av 30 torktumlare