0 100 93 1

Test: Zelens Body Defense Sunscreen - Utformad för att vara allergivänlig

Produkt: Solkräm Solskyddsfaktor: 30 Volym: 125 ml Förpackningstyp: Spray Återfuktande: Ja UV-skydd: UVA och UVB Hudtyp: Ingen uppgift Anti-age: Ja Vattenresistent: Ja

Zelens Body Defense Sunscreen innehåller bland annat sesamfröolja, vilket är rikt på omega 6 och antioxidanter och har en vårdande effekt på huden. Den är också utformad för att vara så skonsam för allergiker som möjligt, då den lägger sig ovanpå överhuden och aldrig når längre in i kroppen.

Detta åstadkommer man genom en så kallad mikrokapselteknologi, där kemikalierna som bidrar med UV-skydd är inkapslade i kiseldioxidkapslar som inte kan tränga igenom det översta hudlagret. Dessa är dock mikroskopiska och syns inte varken i produkten eller på huden.

Tål en längre badstund

Produkten är vattenresistent upp till 40 minuter, både i samband med att man badar, men även när man svettas. Om man torkar sig med handduk bör man dock applicera mer. I övrigt skyddar produkten mot både UVA- och UVB-strålar och kan även användas på håret.

The Independent ger det här solskyddet mycket beröm och menar bland annat att den absorberas snabbt, ger huden lyster och att den har en fräsch citrusdoft. Angående allergivänligheten menar de att produkten inte orsakar någon irritation på huden och att den har bra, vårdande egenskaper.

  • Fräsch doft
  • Allergivänlig
  • Vattenresistent
  • Dyr
93

Bra pris hos:

Källor

The Independent
Experttest av tio solkrämer