0 100 87 1

Test: TomTom Touch - Praktisk, inbyggd mätning av muskelmassa

Produkt: Aktivitetsarmband Prisklass: Premium Material armband: Gummi Typ av glas: Ingen uppgift Skärmstorlek: Ingen uppgift Skärmtyp: LCD Vikt: 10 g Vattentät: Vattentålig Kompabilitet: iOS, Android Bluetooth: Ja Automatiska stegmål: Ja Stegräknare: Ja Kaloriförbrukning: Ja Sömnövervakning: Ja Batterityp: Uppladdningsbart Batteritid (klockläge): 5 dagar

Om du gärna vill hålla koll på ditt kroppsfett och muskelmassa har TomTom Touch möjlighet att mäta detta och ge dig en siffra i procent. Du kan också mäta din aktiviteter dygnet runt, då armbandet även kan logga din sömn.

Tyvärr är den här modellen inte vattentät, men den är vattentålig i viss grad. TomTom menar att det går utmärkt att träna med bandet på, och det ska även tåla regnstänk. Du kan också diska med det på, men TomTom rekommenderar inte att du simmar med det eller sänker ner det helt under vatten.

Den tillhörande appen imponerar inte

M3 ger TomTom Touch överlag bra betyg. Testaren berömmer den för att den är bekväm att ha på sig och att den är lättanvänd. M3 upplever också datan som korrekt. De är desto mindre imponerade av priset och det faktum att det inte finns någon batterimätare på armbandet. De ger även minus i kanten för den tillhörande appen.

Digital Trends är inte lika positivt inställda som M3 och ger bara 2,5 av 5 i betyg. De menar att armbandet krånglar mycket vid synkronisering och är, liksom M3, inte förtjusta i appen. Att armbandet inte är vattentätt drar också ner betyget. Digital Trends berömmer dock användargränssnittet och förmågan att mäta kroppsfett.

  • Inbyggd mätning av kroppsfett och muskelmassa
  • Lättanvänd
  • Bekvämt
  • Mindre bra app
  • Inte helt vattentät
  • Kan vara svår att synkronisera
87

Källor

M3 – november 2016
Experttest av TomTom Touch

Digital Trends – oktober 206
Experttest av TomTom Touch