Test: Troll - Mycket varm vinteroverall med uttagbart foder som möjliggör bruk under vår och höst

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: Yttertyg 5.000 mm, förstärkning 10.000mm Andningsförmåga: 8000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Storlekar: 74-134 Färger: marinblått, rött Maskintvätt: Max 40°C Torktumling/Torkskåp: Ja, max 40° C

Norska Trolls vinteroverall har de viktigaste egenskaperna som efterfrågas hos en overall som ska tåla svensk vinter, nämligen att hålla barnet varmt och torrt. Andningsförmågan är god, barnet blir inte svettigt och eventuell fukt transporteras ut mellan inner- och ytterfoder. Innerfodret är nämligen löst i Troll vinteroverall, vilket möjliggör att den kan användas även på våren och hösten. Även overallens utsida fyller sin funktion väl och yttertyget är vindtätt. Tyget är grovt och rejält, inget slitage har uppstått ens på de mest utsatta ställena - rumpa, knän och nederkant av byxben. Overallen tål tvätt väl. Vid ärm- och benslut finns muddar som fungerar som snölås och förhindrar att barnet blir blött av snölek. Overallen har för få och för små reflexer, men en större svaghet är passformen som kan upplevas för pösig trots dragsko i midjan. Vidare har det urtagbara fodret en tendens att åka med ur när man klär av barnet. Detta kan upplevas så besvärande att barnet inte vill använda overallen.

* Troll meddelar att på 2015 årsmodell så har ytan på ullfodret kompletterats med en polyesteryta som motverkar att fodret åker med ut.

  • Håller värmen väl, vattentålig, mycket slittålig, kan användas under vår och höst
  • Problematisk passform, dålig design av det löstagbara fodret