0 100 88 1

Test: Vitamix A3500 - Mixar både varmt och kallt

Produkt: Blender Kategori: Premium Kapacitet: 2 liter Inkluderade kannor: 1 Effekt: 1440 watt Varv per minut: 23 000 Antal hastigheter: 10 Antal knivblad: 4

Vitamix A3500 har fem olika program att välja på, vilket gör att du får stor flexibilitet i vad du kan använda blendern till. De program som finns är för att göra smoothies, frysta efterrätter, varma soppor, kalla såser och kalla soppor. Det går även att köra ett program för att göra rent i kannan.

Effekten är lägre än hos vissa konkurrenter, men 1440 watt är ändå fullt tillräckligt för det allra mesta. Hastigheten på motorn är också bra, och kannan har en bra volym på två liter. För mer svårmixade saker finns en pulsfunktion. Praktiskt nog går det att ansluta blendern till en mobilapp för att få hjälp med recept och annat.

Enkel att använda, men slutresultatet kunde ha varit bättre

A3500 får 7,4 av 10 i betyg av Cnet. Testaren tycker att blendern ger ett klart intryck av att vara en premiumprodukt, och han menar också på att den är enkel att rengöra. Handhavandet får också plus i kanten, då testaren menar att den är lätt att använda med intuitiva kontroller.

Dock får den mindre goda omdömen för mixningen i vissa fall, då den ibland inte klarar av att mixa helt slätt. Testaren menar att det finns konkurrerande modeller som presterar bättre, och han tycker också att priset på blendern känns svårt att motivera, trots en del smarta funktioner.

  • Mobilanslutning
  • Kan mixa varma ingredienser
  • Pulsfunktion
  • Har det kämpigt med vissa ingredienser
88

Källor

Cnet - juni 2017
Experttest av Vitamix A3500