0 100 86 1

Test: Weber Go-Anywhere Gas - Bra utflyktsgrill

Produkt: Gasolgrill Prisklass: Budget Typ: Bordsgrill Antal huvudbrännare: 1 Huvudbrännareeffekt: 2.1 kW Typ av tändning: Manuell Bredd grillyta: 41 cm Djup grillyta: 25 cm Sidobord: Nej Termometer: Nej

Weber Go-Anywhere Gas är en gasolgrill som är utformad speciellt för att vara enkel att ta med sig. Den har ett kompakt format och ett handtag som gör den smidig att bära runt på. Gasolflaskorna som passar till denna grill är också de av det mindre slaget, 445 gram.

Grillgallret är gjort av porslinsemaljerat stål och grillen har vikbara ben som ser till att grillen inte kommer i kontakt med marken. Gasen antänds med en manuell gnisttändare. Den kompakta storleken medför också en kompakt grillyta på 41x25 cm.

Grillar bra, saknar dock termometer

Good Housekeeping beskriver den här grillen som enkel att använda, mycket portabel och lätt att förvara. De tycker också att själva grillningen fungerar väldigt bra och att grillen är enkel att montera. Rengöringen beskrivs också som enkel, då delarna är små nog att läggas i diskhon.

De har dock några minuspunkter som de lyfter. Bland annat saknar de en inbyggd termometer och en inbyggd uppsamlare för fett. Och även om de menar att grillen är stor nog för en familjeutflykt påpekar de också att grillytan är tämligen liten. De tycker också att det är svårt att se om gasen är antänd eller inte.

  • Enkel att förvara
  • Lätt att bära runt på
  • Enkel att montera
  • Ingen inbyggd termometer
  • inget sidobord
86

Källor

Good Housekeeping - maj 2015
Experttest av Weber Go-Anywhere Gas