Test: Wheat (2015 års modell) - Väldigt varm vinteroverall med rymlig passform och bra snölås i ben och ärmar

Testår: 2015 Typ: Barnoverall Prisklass: Mellan Vattentäthet: 10 mm Andningsförmåga: 10.000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Storlekar: 74cm-128cm Färger: powder rose, heather rose, dark lilac, cardinal, ashley blue, steel. Maskintvätt: Max 30°C Torktumling/Torkskåp: Max 40°C

Vinteroverallen från Wheat har en design som särskiljer sig lite från många av de andra overallmodeller vi har testat under vintern. Utseendemässigt har den en parkaslook och overallens luva har en modedetalj i form av en pälskant. Passformen är åt det lösare hållet. Fördelen med det är att barnet får en stor rörlighet inuti. Nackdelen är att den för mindre eller smalare barn kan uppfattas som bylsig och det kan göra att det lilla barnet får lite svårare att ta sig fram. Overallen känns inte tung och har inga snören eller annat som uppfattas som osäkert. Tygets riv- och slittålighet är god, inga märken eller annan åverkan har uppstått under testperioden och tvätt samt torkning har inte heller fått overallen att förändras. Wheats vinteroverall har snölås i ärmöppning, det gör det lite tightare att få igenom en hand med vante på men samtidigt så sitter vanten ordentligt fast och ingen snö kan läcka in. Overallen står emot vind och håller värmen mycket väl men har ibland upplevts ha något sämre andningsförmåga vilket gör att barnet blivit lite svettigt.

Overallen har reflexer men de är alldeles för få och för diskreta, det är inte tillräckligt för att barnet ska synas ordentligt när det är mörkt ute. Vattentätheten skulle också kunna förbättras. När barnen lekt ute på backen vid töväder så har fukt krupit igenom och overallen känns överlag något för varm vid plusgrader. Fickor har den dock gott om. Av- och påklädning funkar smidigt med Wheats vinteroverall och benen träs enkelt över även en större vintersko. Overallens främsta styrkor kommer fram vid kallt väder och snö. Barnet hålls då varmt och overallens form fungerar väl för att barnet under kan kläs enligt lager på lager-principen. Resultatet blir en prisvärd kvalitetsoverall som gör att frusna barn kan leka länge ute i snön.

  • Väldigt varm, bra snölås, slittålig och rymlig passform
  • Alldeles för få reflexer, kan släppa igenom fukt