Test: Wheat (2016 års modell) - Varm och stilrent designad overall med snölås i ärmarna som effektivt håller snö ute

Testår: 2016 Typ: Barn Prisklass: Budget Vattentäthet: 8 mm Andningsförmåga: 8.000 gr/m2/24h Tejpade sömmar: Ja Storlekar: 74cm-128cm Färger: Powder rose, Heather rose, Dark lilac, Cardinal, Ashley blue, Steel Textilcertifiering: Oeko-Tex® standard 100 Maskintvätt: Max 30°C Torkskåp: Max 40°C

Vinteroverallen från Wheat har en enkel men snygg design, och finns tillgänglig i en färgskala som tilltalar både barn och vuxna. Vi hade gillat dess look ännu mer om det funnits någon rolig detalj, kanske loggan i reflexmaterial. Utseendet är förstås sekundärt till funktioner och Wheat är en overall som verkligen kan hålla barnet varmt. Tyget är ganska tjockt och isolerar väldigt väl. Barnen klagar aldrig på att de fryser men blir heller inte onödigt svettiga i den. Så andningsförmåga är god och även vinden hålls ute. Passformen är rymlig men åt det bylsigare hållet, vilket gör att Wheat ibland uppfattas som lite klumpig. Själva modellen känns mer anpassad för småbarn än rörliga 4-5-åringar. Det tjocka innerfodret har barnen ibland tyckt varit i vägen när de ska leka.

Overallen från Wheat kan tvättas och har klarat av både det och torkning väl. Yttertygets förmåga att stå emot nötningar och slitage får godkänd, förutom vid sömmarna på insidan av knäna. Där kan vi efter en säsongs användning se att små hål har rivits upp. I overallärmarna finns rejäla snölås som mycket effektivt håller snön ute, men deras tighthet innebär också att det inte är helt lätt att få ärmen över en barnhand med vante på. Fothällorna i byxbenens öppning slits snabbt av, och får bytas ut flera gånger under vintern. Wheats overall lider av samma brist på stora, väl synliga reflexer som de flesta andra vinteroveraller i vårt test - vilket gör att barnen tyvärr inte syns så bra i mörkret. För det kalla barnet som absolut inte vill frysa kan vi dock konstatera att Wheat vinteroverall uppfyller kraven mer än väl.

  • Varm, stilren design, effektiva snölås i ärmarna
  • För bylsig passform, nötningar uppstår på insidan av knäna, för få reflexer

Bästa pris hos: