Test: Topp 3 ansiktsmask för glow

Vill du pigga upp din hud med en ansiktsmask som lämnar en härligt glow? Här är pallplatserna när det kommer till att skapa glow från vårt test av ansiktsmasker.

Testvinnare - Ansiktsmask för glow

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Alla våra betyg består av testredaktörerns egna och uppriktiga åsikter. Vilka produkter som används och vilket betyg de får kan inte påverkas av återförsäljare, tillverkare eller andra icke objektiva parter. Maskerna har använts i fyra veckor, ett par gånger per vecka, enligt förpackningens anvisning. Dessa kriterier har sedan bedömts:

Användning: Är det enkelt att applicera och ta bort?
Doft och förpackning: Hur smidig är förpackningen? Är den hygienisk? Doftar den milt eller starkt?
Resultat: Ger masken utlovat resultat? Känns den snäll mot huden? Hur länge håller ett eventuellt resultat?

Efter att ha vägt dessa omdömen mot priset sattes ett sammantaget betyg.

0 5 4.5 1

1. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Lystergivande ansiktsmask som ger ett omedelbart resultat

Typ: Gel Funktion: Exfolierande

Det är inte förvånande att den här exfolierande masken från Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask har blivit riktigt populär. Den doftar gott och ger ett direkt resultat, vad mer kan man begära?

Ansiktsmask som tar bort döda hudceller

Döda hudceller gör att huden ser trist ut, men efter en omgång med exfolierande Pumpkin Enzyme Mask får ansiktet direkt mer lyster och även en jämnare ton. Tack vare AHA-syra, pumpaenzymer och aluminiumoxid får huden en skonsam peeling. Först masseras masken in och sedan ska den sitta på plats i 5 till 7 minuter innan den tvättas av. Välj den kortare behandlingstiden första gången och testa dig fram.

Glowet kommer direkt

Direkt efter tvätt både känns och syns resultatet. En tydlig lyster tillsammans med en riktigt ren känsla, och ansiktet ser fräschare ut än innan användning. För den typiskt vintertrötta huden är detta en perfekt produkt, och används den på sommaren så rekommenderas solskydd. Priset är förvisso högt, men masken är både dryg och ger ett resultat som motiverar ett köp, för det här är ett resultat man gärna vill få om och om igen.

Ger fint glow, bra effekt, håller länge
Högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

2. Apoliva Djuprengörande mask

Ansiktsmask till lågt pris som ger glow och rengör huden

Typ: Kräm Syfte: Rengörande

Att man hittar hudvård som ger fina resultat utan att gräva djupa hål i plånboken händer inte så ofta. Därför blir vi extra glada över att hitta Apoliva Djuprengörande mask.

Förpackade portionsvis

Ansiktsmaskerna från Apoliva säljs i små portionsförpackningar och här är det verkligen insidan som räknas, för det här är en riktigt högkvalitativ produkt. Den vita tjocka krämen räcker till två användningar utan att man behöver snåla vid applicering och ska sitta i ungefär en kvart. Direkt efteråt är porerna mindre synliga och den ger en uppstramande effekt, om än tillfällig. Men för det priset är resultatet verkligen bra.

Bra ansiktsmask till budgetpris

Att hudvård ofta kommer med en “du får vad du betalar för”-känsla är inget nytt, lyxiga förpackningar och svindlande priser finns inom alla segment. Att hitta en produkt till det här priset som ger ett sådant pass bra resultat ger då minst sagt en litet extra pirr i magen. Apolivas djuprengörande mask är ett riktigt budgetfynd som inte ruinerar en även om man använder den riktigt regelbundet, och resultatet är lika överraskande som imponerande.

Väldigt lågt pris, bra resultat, enkel att ta applicera
Skulle funnits i stor förpackning
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 3.5 1

3. Filorga Scrub & Mask

Ansiktsmask som bubblar och ger ett resultat som är både snabbt och uppfräschande

Typ: Syresättande Syfte: Exfolierande

Kanske har du hört talat om uttrycket champagnemask? Filorga Scrub & Mask är en sådan, men det har inget med bubblande dryck att göra. Det här är en ansiktsmask som är syresättande med små korn som masseras in på huden och som sedan drar igång en bubblande process som pågår en liten stund innan den avtar.

Ansiktsmask som ger lyster

När bubblandet avtagit sköljer man av det som är kvar – och huden har genast fått en förvandling. Efter att skrubbmasken använts får ansiktet en fin lyster och eventuell sömnbrist har trollats bort i en handvändning, huden ser betydligt mer pigg och fräsch ut. För vissa kan dock själva bubblandet kännas lite obehagligt på gränsen till irriterande, och inte ge den där sköna känslan av lite lugn self care. Men om man står ut med det en liten stund så kommer man få ett riktigt fint och synbart uppfräschande resultat. Förpackningen består av en burk vilket i vanliga fall inte är en favorit, men den har ett smart pumplock som gör att man slipper kladda med fingrarna eller en spatel vilket väger upp. Sammanfattningsvis är Filorga Scrub & Mask en härligt ansiktsmask där det uppiggande resultatet kommer direkt.

Resultatet kommer direkt, smidig pumpburk
Den bubbliga känslan passar inte alla
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5 Betyg 3.5/5
 • Betyg 5/5

3.5 av 5

Bästa pris hos:

Så hittar du rätt ansiktsmask

Marknaden för ansiktsmasker är något helt annat än för några decennier sedan. Det som förut ofta var kladdiga krämer som ofta irriterade och kanske till och med torkade ut huden är nu raka motsatsen. Man kan se maskerna som boostande intensivbehandlingar för alla olika sorters hy. För att hitta rätt mask behöver du först veta vilken slags hy du har, det är skillnad på produkter för till exempel torr och fet hy, och på hy som är känslig, mogen, oren och så vidare. Olika masker passar olika bra under året också, på vintern vill vi gärna ha extra fukt, men på sommaren är en svalkande mask skön efter en dag på stranden. Kolla in hashtaggen #söndagsmasken i sociala medier och låt dig inspireras!

Så används en ansiktsmask

Ansiktsmasker ska användas efter att ansiktet är rengjort, men före andra produkter som till exempel serum och krämer. En sheet mask kan man lägga på efter serum men före annan kräm. Om man har en mask som används nattetid ska den appliceras som sista steg innan läggdags och sedan sitta kvar till morgonen. Hur ofta man använder ansiktsmasker är helt individuellt och beror på vilken typ av mask det är och hur utgångsläget ser ut. Tips: om det känns för kladdigt när du ska tvätta bort masken så torka först bort merparten med en ljummen våt tvättlapp.