Ansiktsmask mot rynkor: 6 produkter i test

Är du på jakt efter en ansiktsmask som ger fukt och tar bort synliga linjer? Här är sex produkter som vår testpanel rekommenderar för just det.

Testvinnare - Ansiktsmask mot rynkor

Experten förklarar

Så gjorde vi testet

Alla våra betyg består av testredaktörens egna och uppriktiga åsikter. Vilka produkter som används och vilket betyg de får kan inte påverkas av återförsäljare, tillverkare eller andra icke objektiva parter. Maskerna har använts i fyra veckor, ett par gånger per vecka, enligt förpackningens anvisning. Dessa kriterier har sedan bedömts:

Användning: Är det enkelt att applicera och ta bort?
Doft och förpackning: Hur smidig är förpackningen? Är den hygienisk? Doftar den milt eller starkt?
Resultat: Ger masken utlovat resultat? Känns den snäll mot huden? Hur länge håller ett eventuellt resultat?

Efter att ha vägt dessa omdömen mot priset sattes ett sammantaget betyg.

0 5 5 1

1. Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask

Ansiktsmask som ger ett direkt och effektivt resultat med wow-effekt

Typ: Sheet mask Syfte: Rengörande

Den här typen av masker kommer ofta till en lågt pris och lovar mer än de håller. Så är inte fallet med Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask som jämförelsevis kostar en del, men som även bjuder på ett resultat som gör att man snabbt glömmer bort priset.

Minskar stora porer och fina linjer

På listan över ingredienser är aktivt kol med, och det är också det som gör masken svart, då själv arket som masken är gjord av är tillverkad i bambukol. Serumet som arket är blötlagt i innehåller bland annat retinol (vitamin A) och vitamin E. Tack vare bland annat öglorna som fästs runt öronen har masken till skillnad från många liknande masker en god passform. Efter 20 minuter är behandlingen klar och effekten är omedelbar.

Ett resultat som verkligen imponerar

Huden känns betydligt mer slät och jämn och porerna ser mindre ut – en familjemedlem till en testperson reagerade till och med direkt på resultat. Huden känns rejält rengjord och även om resultatet så klart inte håller för alltid är Acasia Skincare Start Me Up Sheet Mask en riktig wow-mask som man gärna återkommer till för att få återuppleva effekten.

Fantastisk resultat, rengörande, ger glow, stramar upp huden tillfälligt
Högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4.5 1

2. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Ansiktsmask i praktisk tub som återfuktar och ger fin effekt

Typ: Kräm Syfte: Återfuktande

En riktigt härlig ansiktsmask som återfuktar ordentligt – med den enda nackdelen att den luktar starkt med en något utdaterad doft.

Ingredienser som ger mycket fukt

För den som letar ansiktsmask som passar till både torr och mogen hy kan det här vara en mask att kika på, tack vare att den bland annat innehåller vitamin A förutom de återfuktande ingredienserna glycerin och squalane. Masken kan med fördel användas över natten då den inte ska sköljas av, vårt tips är att använda en exfolierande produkt först och sedan massera in ett lager av den här utan att snåla vid applicering.

Härlig återfuktning medan man sover

En nattmask är kanske inte någon snabbkur i dess rätta mening, men eftersom den verkar under tiden man sover känns det lite så när man vaknar med en härligt mjuk och len hy. Med Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask som sällskap i sängen känns det onekligen som att någon har trollat lite under natten.

Ordentligt återfuktande, smart tub
Doften
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

3. M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask

Anti ageing-mask som återfuktar rejält och även verkar lugnande

Typ: Kräm Syfte: Återfuktande

Här har vi en ansiktsmask som är snäll mot både hud och miljö. Den prisade masken är ekologisk och fri från både silikoner, sulfater, parabener, mineraloljor och konstgjorda färgämnen. M Picaut Hydra Lagoon Overnight Mask verkar dessutom både lugnande, skyddande och ger en fuktboost till torr hud.

God effekt efter första natten

Att applicera en fuktmask innan läggdags är ett av de bättre sätten att använda sin tid på, utan att behöva anstränga sig det minsta så vaknar man med härligt återfuktat ansikte och eventuell torrhet från gårdagen känns som bortblåst. Irriterad och torr vinterhud kommer älska skillnaden som Hydra Lagoon Overnight Mask ger.

Härligt vårdande ingredienslista

Nu ska vi inte bara fokusera på vad den här masken inte innehåller, utan istället kika på ingredienslistan. Och nog är det tydligt att detta är ett innehåll som piggar upp. Den gröna färgen kommer från ädelstenen malakit som enligt tillverkaren ska verka lugnande, och dessutom innehåller den niacinamid, hyaluronsyra, avokado, amarant och squalene som hjälper till att hålla huden elastisk och fyllig. Vill man inte spara sig för natten går det att lägga på den som en snabbmask en kvart under dagen och sedan torka av.

Återfuktar ordentligt, ger en anti-ageing effekt, lugnar
Hittar inget att anmärka på
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

Studsig ansiktsmask som verkar både återfuktande och lugnande

Typ: Bouncy Syfte: Återfuktande

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask gör en glad på två sätt – dels för att resultatet blir bra, men även för att den har en väldigt originell formula.

Ansiktsmask med puddingkonstistens

Egentligen är vi lite motståndare till hudvård som kommer i vanliga skruvlocksburkar då den sortens förpackning sällan är den bästa för olika krämer. Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask är dock ingen kräm, utan har en mer puddingliknande konsistens. Formulan kallas för bouncy mask och ser vid en första anblick svårapplicerad ut, men när den landar i ansiktet smälter den ihop till ett tjockare serum som kan påföras utan minsta problem. Masken används över natten och smörjs då på som sista produkt i kvällsrutinen, sedan gör den sin grej medan man sover och på morgonen är huden härligt len.

Fungerar även som serum

Den här masken är en riktig multimask, då den även går utmärkt att ha som serum dagtid, och någon i panelen lade den även som primer innan make up. Förutom sina återfuktande egenskaper har den även en skyddande och stärkande funktion tack vare ingredienserna niacinamide och vitamin E. Kort sagt är Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask en favorit för torr hy som dessutom piggar upp och gör en glad med sin skojiga formula.

Multifunktionell, bra återfuktning, lugnande användningsområden.
Förpackningen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

5. Acasia Skincare Brighten Me Up Sheet Mask

Effektiv ansiktsmask med aktiva ingredienser som ger både spänst och lyster

Typ: Sheet mask Syfte: Lystergivande

De effektiva ansiktsmaskerna från Acasia är populära tack vare sina aktiva ingredienser och goda resultat. Den här masken har som uppgift att fuktboosta huden, jämna ut hudtonen och ge lyster och spänst.

Sheet mask med bra passform

Serum som masken är indränkt i innehåller bland annat E- och C-vitamin, men även äppelstamceller som har till uppgift att ge hudens barriär ett skydd och stötta i hudförnyelsen. Den innehåller även hyaluronsyra och osilift. Som alltid med Acasias sheet masks så sitter de perfekt i ansiktet tack vare öronöglorna och detaljen som håller masken på plats ordentligt mot hakan. Här får hela ansiktet vara med utan problem.

Resultat blir riktigt bra

Masken ska verka i 20 minuter och när tiden är ute är det dags att ta del av det fantastiska resultatet som såväl känns som syns. Huden har fått betydligt mer lyster och den släta och lena känslan vore en fröjd att få behålla för evigt. Även om resultatet med den betydligt piggare huden är eftersträvansvärt så tipsar vi den med känslig hy om att ta det lugnt med verkningstiden de första gångerna. Men den som är van vid aktiv hudvård kan göra sig redo för resultatet från en effektiv och härlig ansiktsmask med Acacia Brighten Me Up Sheet Mask.

Fantastiskt resultat, snabbverkande, masken sitter bra
Högt pris
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

Bästa pris hos:

0 5 4 1

6. N.C.P Essentials Revitalization Mask

Ansiktsmask som återfuktar ordentligt och med fördel kan användas över natten

Typ: Kräm Syfte: Återfuktande

Somna med ett torrt och glåmigt ansikte och vakna med en rejält fuktboostad hy tack vare ingredienserna i härliga N.C.P Essentials Revitalization Mask. Behöver du snabbare resultat så har vi också goda nyheter, det här är egentligen ingen nattmask utan går utmärkt att använda även dagtid.

Fukten minskar synliga linjer

Det är ingen större skillnad på N.C.P Essentials Revitalization Mask och en vanlig nattkräm i själva formulan, så varken du eller en eventuell sängkamrat kommer tänka på att du ägnar dig åt hudvårdande aktiviteter nattetid. Krämens hyaluronsyra binder fukt och hjälper en trött hy med många fina linjer att pumpas upp lite grann, och den som har problem med att lätt bli yttorr kommer älska den här ansiktsmasken.

Mild ansiktsmask utan parfym

Den här ansiktsmasken är parfymfri och doftar typiskt oparfymerat, det vill säga något svagt som hintar om att det det är någon sorts hudvård på gång men inte mer än så. För den med torr och tråkig vinterhy kan N.C.P Essentials Revitalization Mask lätt bli en favorit och en regelbunden del av hudvårdsrutinen under de kyliga och torra höst- och vintermånaderna

Rejäl fuktboostare, bra som nattmask, utan parfym
Förpackningen blir tråkig en bit in i användningen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

Bästa pris hos:

Så hittar du rätt ansiktsmask

Marknaden för ansiktsmasker är något helt annat än för några decennier sedan. Det som förut ofta var kladdiga krämer som ofta irriterade och kanske till och med torkade ut huden är nu raka motsatsen. Man kan se maskerna som boostande intensivbehandlingar för alla olika sorters hy. För att hitta rätt mask behöver du först veta vilken slags hy du har, det är skillnad på produkter för till exempel torr och fet hy, och på hy som är känslig, mogen, oren och så vidare. Olika masker passar olika bra under året också, på vintern vill vi gärna ha extra fukt, men på sommaren är en svalkande mask skön efter en dag på stranden. Kolla in hashtaggen #söndagsmasken i sociala medier och låt dig inspireras!

Så används en ansiktsmask

Ansiktsmasker ska användas efter att ansiktet är rengjort, men före andra produkter som till exempel serum och krämer. En sheet mask kan man lägga på efter serum men före annan kräm. Om man har en mask som används nattetid ska den appliceras som sista steg innan läggdags och sedan sitta kvar till morgonen. Hur ofta man använder ansiktsmasker är helt individuellt och beror på vilken typ av mask det är och hur utgångsläget ser ut. Tips: om det känns för kladdigt när du ska tvätta bort masken så torka först bort merparten med en ljummen våt tvättlapp.