Mascara för långa fransar: 6 produkter i test

Är du på jakt efter en mascara som gör sitt jobb från morgon till kväll? Här finns en guide till fyra mascaror som utlovar långa fransar och ett hållbart resultat – vilken blir din nya favorit?

Testvinnare - Mascara för långa fransar

Så gjorde vi testet

Testerna som görs av oss är oberoende och består endast av redaktörens egna och uppriktiga synpunkter på produkterna. Tillverkare, återförsäljare och andra parter kan inte påverka vilka produkter som används eller vilka omdömen de får. Produkter har utvärderats under en testperiod av våra experter och i mascaratestet har en panel med make up-artister, konsumenter och skribenter inom skönhetsområdet testat produkterna. De samlade omdömena ihop med mascarans pris har sedan lett till ett slutbetyg, efter att följande kriterier har bedömts:

Upplevelse: Hur känns mascaran vid användning? Är hylsan snygg och har borsten en bra design? Lever den upp till vad den utlovar?
Formula: Går det lätt att applicera mascaran? Sitter den från morgon till kväll? Innehåller den parfym?
Resultat: Hur effektiv är den? Håller resultatet i sig?

0 5 5 1

1. Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara

En mascara för den som har (eller önskar att hen hade) koll på sociala medier

Funktion: Volym och längd Innehåll: 7,2 ml

Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara var hypad redan innan den kom, tack vare att den fått topprecensioner och redan innan släpp hade trendat i olika sociala medier.

Håller absolut vad den lovar

Höga förväntningar i all ära, men kan Maybelline Lash Sensational Sky High Mascara leverera vad som förväntas efter att blivit så hyllad? Ja, det kan den absolut! Den håller hela dagen utan att flaga det minsta och att bli överraskad av regn eller ta sig en powernap efter lunch är inget som påverkar – Sky High sitter där den sitter.

Fantastiskt resultat och lätt att applicera

Sky High är i första hand en mascara för den som är ute efter längd, men den som drar på några extra lager kommer att få både och. För lite tunnare och längre fransar med bra färg räcker det absolut med ett svep för att få ett riktigt fint resultat. Att den även har ett väldigt bra pris och sitter ordentligt på plats för att den kommer bli en klar favorit hos många nya användare.

Fint resultat, smidig applicering, håller bra
Tar en stund att få bort
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

5 av 5

0 5 4.5 1

2. Clinique Lash Power Mascara Long Wearing Formula

Fantastiskt långa fransar och en mascara som håller sig på plats

Funktion: Längd Innehåll: 6 ml

Att inte döma hunden efter håren är ett uttryck som fungerar bra på den här tubmascaran, för även om utsidan är ganska intetsägande så är innehållet en riktigt trevlig överraskning.

Mascara som tål både gråt och regn

Den här mascaran ger riktigt långa fransar som tål påfrestningar utifrån utan att fälla. Varken regn eller tårar är något problem för Lash Power, men trots detta så behövs det inget specialmedel för att sminka av. Det räcker det med att blöta en pad med ljummet vatten och hålla mot fransarna en stund innan det lätt går att dra bort mascaran från fransarna.

Bra borste och enastående resultat

Borsten får också höga poäng av testpanelen. Den är rejäl men utan att kännas klumpig, och formen gör att det är enkelt att måla fransen från rot till topp vilket ger en snygg definition och riktigt bra längd. Med en klassisk fransböjare kommer du tro att du glömt bort att du gjort en ögonfransförlängning, men det är verkligen inget som behövs då resultatet blir fantastiskt även utan. Sammanfattningsvis är detta en mascara som förutom resultatet håller fantastiskt och är lätt att ta bort vilket gör Clinique Lash Power Mascara till en riktig favorit.

Fantastiskt resultat, sitter som berget
Högt pris med tanke på den lilla förpackningen
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

3. Lancôme Hypnôse

Mascara med bra borste som sitter bra och inte klumpar sig vid applicering

Funktion: Volym Innehåll: 6 ml

Tjusiga svarta fransar är resultatet för den som använder Lancôme Hypnôse i sin make up.

Mascara utan klumpar

Tack vare den smarta designen på borsten är det lätt att vinkla den så att minsta frans får färg, och separationen av fransarna är snabb och ger ett tjusigt och klumpfritt resultat. Mascaran sitter bra på fransarna från morgon till kväll utan att fälla. En lite trögare formula som gör det lättare att bygga volym hade inte skadat, men det fina resultatet och att mascaran sitter så bra under dagen väger upp för det.

Klumpfritt, håller hela dagen
Relativt dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4.5 1

4. Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara Stunning Black

Mascara som böjer och förlänger fransarna och finns i brunt och svart

Funktion: Längd Innehåll: 8,5 ml

Den här mascaran har en tunn borste som tack vare sin böjda design gör den väldigt lättapplicerad. Hållbarheten är bra och den sitter på plats även om man överraskas av en skur. Trots detta är det lätt att sminka av sig.

Böjer och förlänger fransarna

Borsten böjer fransarna uppåt vid applicering, faktiskt så mycket att det inte behövs någon fransböjare. Formulan ger snabbt en fin längd på fransarna och för den som vill ha ett mindre intensivt resultat så finns den förutom svart även i brunt. Trots det goda resultatet anser panelen att priset ligger aningens för högt med tanke på hur mycket den rymmer, men själva resultatet är alla som testat Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara
väldigt nöjda med.

Separar och böjer fint, bra längd, finns i två färger, håller länge
Dyr
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5 Betyg 4.5/5

4.5 av 5

0 5 4 1

5. Maybelline New York Snapscara

Hållbar mascara som ger ett väldefinierat resultat med långa fransar

Funktion: Definerande & volym Innehåll: 9,5 ml

Vad är en ”snapscara” kan man fråga sig, och tanken med namnet är att det är en mascara som ska appliceras med samma hastighet som en knäpp med fingrarna. Och visst går det snabbt och enkelt att få på sig mascaran, men någon jättestor skillnad mot andra märken kan vi inte riktigt märka av.

Mascara som inte fäller

Det är ingen risk att mascaran faller ner under ögonen under dagen, tvärtom håller den sig bra på plats ända till kvällen. När det kommer till att ta bort den går det däremot lekande lätt, det räcker med ljummet vatten och en kort session så är det klart. En bra mascara för den som vill tillbringa kort tid i badrummet innan läggning alltså.

Smart borste i en medioker hylsa

Det finns absolut konkurrenter som gör snyggare hylsor, men borsten har en bra design. Även om den känns aningens klumpig till en början så är det lätt att nå även småfransar, dessutom har den en böj som både separerar och ger glamorösa långa fransar. Maybelline New York Snapscara har ett relativt lågt pris vilket gör att det här definitivt är en produkt som ger valuta för pengarna.

Definierar bra, enkel avsminkning, håller bra
Trist hylsa
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

4 av 5

0 5 3 1

6. L’Oréal Paradise Extatic

Bra mascara som tyvärr snabbt blir utgången

Funktion: Definition Innehåll: 6,4 ml

Det första intrycket av L’Oréal Paradise Extatic är riktigt bra. Mascaran är lättapplicerad och bidrar med både volym och längd på fransarna.

En mascara som inte flagnar

L’Oréal Paradise Extatic är en riktigt hållbar mascara som inte fäller ner under ögonen utan håller ett bra resultat under hela dagen. Så långt är allt bra, men efter en månads användning får mascaran en lite annan konsistens och börjar också ge ett sämre resultat som inte alls håller lika länge. Det drar också ner betyget en del då en mascara bör hålla under en heldag utan problem.

Budgetmascara med kort hållbarhet

Även om prislappen på L´Oréal Paradise Extatic är relativt liten så blir den dyrare än många andra i slutändan eftersom det bara går att använda ungefär hälften innan den blir för gammal och tappar sin effekt. Även om den ger ett väldigt bra resultat innan dess så finns det definitivt konkurrenter vars produkter håller bättre ända tills sista droppen.

Fransarna blir definierade och långa
Blir dålig snabbt
 • Betyg 1/5
 • Betyg 2/5
 • Betyg 3/5
 • Betyg 4/5
 • Betyg 5/5

3 av 5