0 100 93 1

Test: Honeywell HYF290E4 - Bästa premiumfläkt

Gott om valbara hastigheter

Produkt: Fläktar Kategori: Golvfläkt premium Antal hastigheter: 8 Watt: 35 Kabellängd: 180 cm Oscillering: Ja Ljudnivå: 51 dB Fjärrkontroll: Ja

Honeywell HYF290E4 har en digital display ovanpå huvudenheten som visar vilken fläktinställning du har valt. Men praktiskt nog så har Honeywell gjort displayen dimbar, så att du slipper ha en väldigt ljus display som lyser upp hela rummet när du har släckt.

Apropå hastigheter så finns det hela åtta stycken att välja mellan, och det går även att sätta en timer på antingen en, två, fyra eller åtta timmar. Ljudnivån ligger på blygsamma 51 decibel, så det är en tyst golvfläkt, och som kan förväntas av en fläkt i den här prisklassen medföljer en fjärrkontroll.

Köparna reagerar på att den vibrerar

Snittbetyget bland köparna på Amazon är 3,4 av 5. Den lägsta hastighetsinställningen beskrivs som väldigt tyst och många menar på att det fungerar utmärkt att ha fläkten i sovrummet. Timern och oscilleringen får också beröm.

En kritik som dock är återkommande är att fläkten vibrerar något, vilket blir väldigt påtagligt på till exempel trägolv. Detta har lett till att vissa har behövt lägga någonting mjukt under fläkten för att det ska vara tyst.

  • Åtta hastigheter
  • Dimbar display
  • Fjärrkontroll
  • Vibrerar
93