0 100 90 1

Test: Amika Perk Up Dry Shampoo - Miljö- och djurvänlig

Produkt: Torrschampo Prisklass: Mellan

Amika har en väldigt tydlig miljöprofil och Perk Up Dry Shampoo är ett ris- och havtornsbaserat torrschampo som är helt fritt från aluminium och som dessutom inte är djurtestat. Vad gäller dess egenskaper i övrigt så ger det volym, rengör, tillför doft och svalkar och rengör skalpen.

En testare ger det här torrschampot högsta betyg och berömmer bland annat doften, som hon beskriver som diskret. Hon tycker också att torrschampot är väldigt finfördelat och inte kräver att man borstar ut det, utan det räcker att ruska om håret med fingrarna. Testaren ger också plus för förpackningen, som hon beskriver som roliga och färgglada utan att vara barnsliga.

Kostar den mer än den smakar?

Kundomdömena på Glossybox är överlag höga. De flesta berömmer produkten mycket för att resultatet blir väldigt bra och långvarigt. Det är även flera kunder som lyfter hur lätt den är att applicera. Precis som i ovan nämnda test så är det också flera kunder som tycker att förpackningen är snyggt designad.

Som med många andra torrschampon så är det inte alla kunder som uppskattar hur den här produkten doftar, då det är några kunder som tycker att det doftar alldeles för starkt. Det är också ett flertal kunder som tycker att den här produkten är alldeles för dyr för ett torrschampo, även om de tycker att det fungerar bra.

  • Inte djurtestad
  • Aluminiumfri
  • Bra resultat
  • Doften tilltalar inte alla
90

Källor

Glossybox
Kundrecensioner av Amika Perk Up

Bangerhead - februari 2013
Experttest av Amika Perk Up