Test: Arctic Air Personal Space Cooler - En liten luftkylare med luftrening för små rum

Produkt: Portabel AC och luftkylare Kategori: Luftkylare Lokalyta: 4 m² Fläkthastigheter: 3 Fjärrkontroll: Nej Max ljudnivå: 60 dB Köldmedium: Vatten Vattentank: Ja Luftfuktning: Ja Luftavfuktning: Nej Luftrening: Ja Storlek (Höjd): 17 Storlek (Bredd): 17 Storlek (Djup): 17

Den här kylfläkten fungerar på det sättet att den suger in varm luft, för att sedan använda förångat vatten från vattentanken för att kyla den. Den pumpar sedan ut luften i rummet. Det finns också ett inbyggt filter som tar bort vissa orenheter ur luften.

Arctic Air Personal Space Cooler är en väldigt kompakt och portabel luftkylare, men den kan å andra sidan inte kyla ett helt rum. Enligt uppgift från tillverkaren kan den kyla en yta på ungefär fyra kvadratmeter, vilket till exempel skulle kunna fungera för din skrivbordsplats på jobbet. Det är dock fortfarande ingen liten, portabel AC det rör sig om, utan en fläkt med kylfunktion.

Kyler luften, men blåser inte så starkt

I en recension på bloggen Freakin’ Reviews får den här kylfläkten lite blandade omdömen. Testaren lyfter att filtret i kylaren är lätt att plocka ur när det är dags att byta och att kylaren blåser ut märkbart svalare luft (mer som en AC) än en vanlig fläkt, som i regel bara skjutsar runt luft utan att kyla den.

Däremot så påpekar han att Arctic Air Personal Space Cooler inte blåser lika starkt som en vanlig fläkt, vilket han menar förtar fördelen med den svalare luften. Han upplever också att man behöver sitta precis intill kylaren för att märka någon effekt, trots att den ska kunna kyla fyra kvadratmeter.

  • Kompakt
  • Luftrening
  • Lågt pris
  • Svagt blås
  • Dålig räckvidd i praktiken
  • Ingen fjärrkontroll
74

Bästa pris hos:

Källor

James White's Freakin' Reviews - september 2017
Experttest av Arctic Air Personal Space Cooler