0 100 81 1

Test: Babyliss iPro 230 iCurl ST70E - Även byggd för lockning, men kanske inte för alla hårtyper

Produkt: Plattång Prisklass: Budget Uppvärmningstid: 20 sek Automatisk avstängning: 60 min Maxtemperatur: 230 grader Sladdlängd: 170 cm Vikt: 386 g Roterande sladdfäste: Ja

iPro 230 iCurl från Babyliss är ett exempel på när en tillverkare har tänkt ett extra steg när det gäller hur väl en plattång ska fungera för att locka håret, istället för att bara kunna platta det.

Den har böjda så kallade titaniumkeramiska plattor. Plattorna är böjda just för att underlätta lockning och är designade för att ge en mer direkt uppvärmning. De är också designade för att ge håret glansig och mjuk finish.

Uppvärmningen är snabb, den går på bara 20 sekunder. Det finns två olika temperaturinställningar på 150 eller 230 grader, beroende på om du ska platta eller locka håret. Tången har en lampa som indikerar när den har uppnått rätt temperatur.

Hur bra lockar den egentligen?

iPro 230 iCurl har fått goda omdömen av Makeup and Beauty och Memorable Days, men inte utan att de anmärker på hur bra lockarna blir. Den förstnämnda upplever att den inte fungerar alls för att locka hennes hår, även om hon tillstår att det kan bero på att hon har väldigt tjockt hår.

Memorable Days har också problem med lockningen, då de upplever att tången inte kan göra stora lockar och att slutresultatet inte ser så naturligt ut. Plattningsresultatet får desto bättre omdömen, och det är också uppskattat att tången är så snabb i uppvärmningen.

Tången får minus för att det bara finns två olika temperaturlägen. Att den dessutom endast har en sladd på under två meters längd känns snålt när det finns gott om konkurrenter med en sladd på mellan 2,5 och 3 meter.

  • Snabb uppvärmning
  • Bra plattningsresultat
  • Ger bra finish
  • Kort sladd
  • Bara två temperaturlägen
  • Tveksamt lockningsresultat
81

Källor

Makeup and Beauty - juni 2015
Experttest av Babyliss iPro 230 iCurl ST70E

Memorable Days - maj 2014
Experttest av Babyliss iPro 230 iCurl