Test: Batiste Dry Shampoo Original - Billig, men gör sitt jobb bra

Produkt: Torrschampo Prisklass: Budget

Det här torrschampot har fått tämligen goda omdömen av Makeup And Beauty. Testaren beskriver sitt hår som av det oljigare slaget, och hon upplever att det här torrschampot fungerar bra på hennes hår. Hon tycker också att doften som det lämnar känns frisk.

Dock varnar hon för att man bör se till att använda schampot enligt anvisningarna. Till exempel blir det mycket svårare att borsta ur torrschampot om man inte sprayar på tillräckligt långt avstånd, och rent allmänt bör man vara noga med att borsta ordentligt efteråt för att undvika en pulvrig yta på håret.

Vidare menar Makeup And Beauty att man måste vara noga med att massera in torrschampot ordentligt, då de upplever att det inte fungerar som det ska om man inte gör det. De avråder också från att använda för mycket, då håret kan kännas tungt. Testaren påpekar också att hon alltid måste tvätta håret dagen efter att ha använt det här torrschampot.

Håller kanske inte så länge som man hade önskat

Även kunderna är överlag nöjda med Batiste Original. De ger mycket beröm för hur väl det fungerar och att det har gjort att de har sluppit behöva tvätta håret med schampo varje dag. Att det inte lämnar några som helst synliga spår får också plus av köparna.

De som inte är helt och hållet förtjusta i det här torrschampot påpekar bland annat att resultatet inte är så varaktigt som de hade önskat. Vissa upplever även att det är lite väl svårt att borsta ur det ur håret ordentligt, och det finns även de som inte tycker att doften är alltför angenäm.

  • Lätt att applicera
  • Bra resultat
  • Billig
  • Tveksam varaktighet på resultatet
  • Doften tilltalar inte alla
85

Bästa pris hos:

Källor

Makeup and Beauty - april 2014
Experttest av Batiste Original

Makeup Alley
Kundrecensioner av Batiste Original

The Independent
Experttest av 10 torrschampon

NordicFeel - maj 2018
Experttest av fem torrschampon

Mama - januari 2018
Experttest av sju torrschampon

Damernas Värld - september 2018
Experttest av åtta torrschampon