0 100 85 1

Test: Bionaire BTF002X - Snygg design, men för bullrig

Produkt: Fläktar Kategori: Golvfläkt Antal hastigheter: 3 Watt: 35 Kabellängd: Ingen uppgift Oscillering: Ja Ljudnivå: 63 dB Fjärrkontroll: Ja

Precis som många andra fläktar i den här prisklassen medföljer en fjärrkontroll, och fjärrkontrollen till just den här modellen är en lätthanterlig, avskalad historia med bara fem knappar på. Dessa styr bland annat fläkthastighet, timer och oscillering.

Hastigheter finns det för övrigt tre stycken att välja mellan, och ljudnivån på den högsta ligger på 63 dB. Timern går att ställa in på upp till åtta timmar och det finns också en fläktinställning som är lämplig när du ska sova. Huvudenheten är utrustad med en LED-display.

Bedöms vara högljudd

Överlag är köparna väldigt nöjda med den här fläkten. Funktionaliteten får en del beröm, liksom designen. Den bedöms vara lätt att montera och handhavandet får också plus, bland annat på grund av att alla funktioner går att styra med fjärrkontrollen.

Vissa ifrågasätter dock hur bra byggkvalitén är, främst gällande foten, som vissa anser är väldigt ranglig. Rent allmänt så anses också fläkten vara ganska bullrig, även på lägsta fläkthastigheten. En del kunder anmärker också på att belysningen på huvudenheten kan vara störande under nedsläckta förhållanden.

  • Fjärrkontroll
  • Timer
  • Oscillering
  • Upplevs som något högljudd
  • Plastig i byggkvalitén
85