Test: Bosch Compress 8000 AA - Bäst i test

Lämplig för både stora och små hus

Produkt: Luftvärmepump Prisklass: Mellan Energiklass kylning: A++ Energiklass uppvärmning: A+++ SCOP: 5,2 SEER: 7,4 Ljudnivå utomhusdel: 47 dB Ljudnivå inomhusdel: 46 dB Fjärrkontroll: Ja Partikelfilter: Ja

Bosch Compress 8000 AA är användbar på flera sätt. Den klarar av ytor på upp till 250 m², vilket motsvarar en stor villa. Men den har också sina användningsområden i till exempel fritidshuset, då den kan underhållsvärma på vintern och bibehålla en inomhustemperatur på +10 grader.

Energiklassningen är mycket bra - A++ för kyla och A+++ för uppvärmningen. SCOP- och SEER-värdena är bra och den är förhållandevis tystlåten. Möjlighet till fjärrstyrning via mobilapp finns, men detta ingår inte utan måste köpas till. Det följer dock med en vanlig fjärrkontroll.

Topp tre i test

Bosch Compress 8000 AA hamnar på tredje plats av 25 modeller i Folksams värmepumptest. Den får snudd på högsta möjliga poäng i kategorin Energi, och även mycket bra betyg i kategorin Miljö. I kategorierna Garanti och Försäkring får den högsta möjliga poäng.

Den får också godkänt betyg vad gäller Funktion, men den hindras från att få högsta betyg då fjärrstyrningen är ett tillval som måste köpas till separat. Totalt sett blir den ändå vår testvinnare i den här prisklassen.

  • God energiklassning
  • Tyst
  • Fjärrkontroll
  • Fjärrstyrning ingår inte
93

Bästa pris hos:

Källor

Folksam - 2016
Experttest av 25 luftvärmepumpar