Test: Bosch MUM48R1 - Bästa budgetköksassistent

Inte bara för vispning och degknådning

Produkt: Köksassistent Prisklass: Budget Kapacitet: 3,9 liter Effekt: 600 W Antal hastigheter: 4 st Turbo/pulsfunktion: Ja Storlek (Bredd): 30,5 cm Storlek (Höjd): 26,5 cm Storlek (Djup): 26,5 cm

Bosch MUM48R1 har ett tämligen sparsmakat urval på hastigheter, då den bara har fyra att välja på. Den har dock en pulsfunktion, och motorn har en effekt på 600 watt, vilket är fullt godkänt. Maskinen har också en väl tilltagen bunke på 3,9 liter. Storleken är förhållandevis kompakt, men vikten på 4,7 kg är inte helt försumbar.

Dock kan den här maskinen inte bara användas som köksassistent. Utöver att det följer med en grovvisp, en ballongvisp och en degkrok ingår det även en tillsats och några tillbehör som gör att du kan använda maskinen som en matberedare. I det här läget kan den bland annat riva och skiva grönsaker.

Smidig och lättanvänd

Genomsnittsbetyget från köparna på den här maskinen är högt. Den får bland annat beröm för hur bra den fungerar och den kompakta storleken. Maskinen beskrivs som lättanvänd och mångsidig med sitt urval av tillbehör.

Bland minuspunkterna nämns att sladdförvaringen är lite tveksam, och vissa upplever också att den inte får med allt mjöl i bunken när man gör deg. Det vittnas också om att den är något högljudd, och att visparna tar i bunken när du fäller upp vispenheten, vilket kan göra att bunken tippar framåt.

Den här produkten blir vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Stor bunke
  • Bra effekt
  • Kan använda som matberedare
  • Något tung
  • Upplevs som högljudd av vissa köpare
93

Bästa pris hos: