Test: Braun Digital Stick Thermometer PRT2000 - Bästa armhåletermometer

Bästa armhåletermometer

Produkt: Febertermometer Mätområde: Armhåla Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 1 Feberlarm: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 32° Max. temp.: 43°

I likhet med många andra termometrar från Braun blir displayen på PRT2000 antingen grön, gul eller röd efter mätning, beroende på vad temperaturen är. Röd betyder förhöjd temperatur, och i det fallet piper även termometern tio gånger efter mätning för att påpeka detta.

Termometern har olika åldersinställningar för att mätningen ska bli så korrekt som möjligt. Minnesfunktionen är sparsam, den kan bara visa den senast uppmätta temperaturen. När mätningen är klar piper termometern en gång, och den stänger sedan av sig automatiskt. Det tar åtta sekunder för termometern att göra mätningen. Förutom att användas i armhålan kan termometern också mäta temperatur i munnen.

Överlag nöjda kunder

Kundbetygen på den här termometern är väldigt höga. Den får bland annat beröm för att den är prisvärd och enkel att använda. Köparna gillar också att den är så snabb på att mäta och den färgkodade displayen får också en del beröm.

Det kunderna är mindre nöjda med är bland annat det faktum att displayen inte är bakbelyst, vilket kan göra den svår att läsa av i ljussnåla förhållanden. Vissa anser också att det är krångligt att man behöver göra inställningar för ålder varje gång man startar termometern.

  • Lätt att veta om temperaturen är förhöjLätt att veta om temperaturen är förhöjd, snabbv
  • Snål minnesfunktion
  • Displayen är inte bakbelyst
92