0 100 93 1

Test: Braun KF 7020 - En praktisk kaffebryggare med en specialutformad glaskanna

Produkt: Kaffebryggare Prisklass: Budget Droppstopp: Ja Automatisk avstängning: Ja Timer: Ja Integrerad kaffekvarn: Nej Kapacitet: 1,5 liter Effekt: 1 000 W Kanna: Glaskanna

Kannan rymmer 1,5 liter, vilket motsvarar ungefär 12 koppar kaffe. Det är vad Braun kallar en AromaCarafe, som är speciellt utformad för att behålla kaffets värme och aromer längre. Skulle du bara behöva en mindre mängd kaffe finns en speciell inställning för 1-4 koppar som är tänkt att ge samma smak till kaffet som en full karaff.

Den här bryggaren har ingen inbyggd kaffekvarn, men det går att välja mellan tre olika styrkor på kaffet. Om du vill strömlinjeforma din morgonrutin något har bryggaren en 24-timmarstimer som gör det väldigt enkelt att ha kaffet klart på morgonen utan större möda.

(mellanrubrik)

Den här kaffebryggaren får goda betyg av Råd & Rön. Den får plus för hur väl den håller kaffet varmt när det är bryggt en full kanna. Men framförallt får den väldigt höga poäng för hur enkel den är att hantera, till exempel när det gäller att fylla på vatten och kaffe och att hantera filterhållaren.

Den största minuspunkten är energiförbrukningen, vilken Råd & Rön anser är för hög. Överlag får smaken på kaffet bra betyg, men fylligheten och syran får inte mer än medelhöga betyg. Bryggtiden drar också ner totalbetyget något.

  • Enkel att hantera
  • Automatisk avstängning
  • God smak på kaffet
  • Inte särskilt energieffektiv
  • Lång bryggtid
93

Bra pris hos:

Källor

Råd & Rön - november 2018
Experttest av 18 kaffebryggare