0 100 89 1

Test: Braun NTF 3000 - Lätt att ta med sig

Produkt: Febertermometer Mätområde: Panna Minnesfunktion: Nej Feberlarm: Ja Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 34 Max. temp.: 42°

Braun NTF 3000 är en termometer som mäter temperaturen på distans, och dessutom på under två sekunder. Bara för att göra det extra tydligt blir displayen antingen grön, gul eller röd beroende på vad temperaturen är. Det går att mäta antingen genom att hålla termometern fem centimeter från huden, eller genom att hålla den direkt mot huden. Det sistnämnda rekommenderas om du ska mäta temperatur på dig själv.

Om du till exempel ska mäta temperatur på ett sovande barn så finns det ett reglage på sidan som tystar färdigsignalen. I sådana fall kan det också hända att mätningen utförs i ett mörkt rum, och NTF 3000 har en bakbelyst display för att kunna läsas av i alla ljusförhållanden. Tyvärr saknar den minnesfunktion.

Lättanvänd och exakt

Den här termometern får 4,7 av 5 i betyg av Made for Mums. Hon gillar att den är lättviktig och lätt att ta med sig, samt att den är väldigt snabbt på att mäta temperaturen och att den är lättanvänd. Testaren ger den också beröm för att den är väldigt exakt i sina mätningar.

Dock observerar hon en skillnad på 0.1 grader mellan att mäta direkt mot huden och att mäta kontaktlöst. Hon menar också på att det är något krångligt att mäta temperaturen på ett barn som inte riktigt vill sitta still, även om hon inte klandrar termometern för detta. Vidare anser hon att den är något dyr, men tillstår också att den är värd sitt pris.

  • Snabb
  • Lättanvänd
  • Temperaturmätning på distans
  • Färdigsignalen går att stänga av
  • Saknar minnesfunktion
89