Test: Braun Oral-B Genius 9000 - Bäst i test

Snygg och fullpackad med funktioner

Produkt: Eltandborste Prisklass: Mellan Borstinställningar: 3 Batteritid: Två veckor Oscilleringar/min: 10 500 Inkluderade borsthuvuden: 2 Timer: Ja Trycksensor: Ja Inbyggd display: Nej

Handtaget är snyggt designat och med fler funktioner än vad som annars finns på billigare modeller från Oral-B. Handtaget finns i flera olika färger och har LED-belysning. Det går att ställa in färgen på denna och det finns tolv olika färger att välja mellan.

I övrigt har borsten en strömbrytare och en knapp för att välja mellan de sex olika borstinställningarna. Handtaget har en inbyggd display som visar vilken borstinställning du använder, samt huruvida bluetooth är anslutet och batterinivå. Bluetooth används för att ansluta borsten till en mobilapp som bland annat visar hur länge och var du har borstat.

Det medföljer fyra borsthuvuden med den här borsten, en hållare för borsthuvudena, ett laddställ, en mobilhållare och ett resefodral. Resefodralet är fiffigt utformat, då det går att ansluta till ett vägguttag för att kunna ladda borsten direkt i fodralet. Det går också att ladda mobiltelefonen i fodralet, och det fungerar även som hållare för telefonen.

Smart resefodral

Genius 9000 får toppbetyg av Expert Reviews, som bland annat ger plus för ett utmärkt borstresultat och en utmärkt batteritid. Batteriet ska enligt tillverkaren räcka i tolv dagar, men i samband med testet räckte batteriet i nästan sexton dagar.

Testaren tycker att den tillhörande mobilappen har en del smarta funktioner och nämner bland annat att den kan använda den framåtvända kameran på mobiltelefonen för att följa vart du har borstat. Han upplever dock att detta inte fungerar helt och hållet, och han tror rent allmänt att gemene man kommer tröttna på appen i längden.

De medföljande huvudena (och Oral-B:s utbud på borsthuvuden överlag) får mycket beröm, men testaren är lite osäker på hur olika resultat de olika borstinställningarna egentligen ger. Han är dock mycket förtjust i designen och funktionaliteten i resefodralet.

Överlag en väldigt bra och välfungerande tandborste som är väl värd sitt pris, och vår testvinnare i den här prisklassen.

  • Display
  • Smart resefodral
  • Sex olika borstinställningar
  • Mobilappen kanske inte alltid fungerar som den ska
94

Bästa pris hos:

Källor

Expert Reviews - november 2018
Experttest av Braun Oral-B Genius 9000