Test: Braun Oral-B Pro 3000 - Billig borste med bra funktionalitet

Produkt: Eltandborste Prisklass: Budget Borstinställningar: 3 Batteritid: En vecka Oscilleringar/min: 8 800 Inkluderade borsthuvuden: 2 Timer: Ja Inbyggd display: Nej

Den här tandborsten kan vara ett alternativ för dig som vill ha en billig tandborste som ändå inte är helt funktionsfattig. Den har tre olika borstinställningar, vilket inte är helt självklart i den här prisklassen, och det medföljer även ett extra borsthuvud. Längst upp på handtaget har den en lampa som lyser upp när du trycker för hårt med borsten.

Precis som många andra eltandborstar har den en timer på två minuter och markerar i 30-sekundersintervaller. Den har tre olika borstinställningar; Standard Clean, Sensitive och Gum Care. Dessa bläddrar man mellan genom att trycka på av/på-knappen. Detta medför dock att du måste trycka tre gånger för att stänga av tandborsten.

Överraskar med batteritiden

Moo.Review har testat den här tandborsten och ger den höga betyg. Bland annat ger de beröm för hur enkelt den är byggd, då den bara har en knapp för av/på och de tre olika borstinställningarna. Testaren menar att det är en ganska lång borste, men att den ändå ligger bra i handen.

Enligt uppgift från Braun ska batteriet räcka ungefär en vecka, men testaren klarade sig tio dagar innan batteriet dog (han tillstår dock att det kan bero på att borsten var helt ny). Han är dock inte helt överens med trycksensorn, då han upplever att man måste trycka väldigt hårt innan den varnar. Sammantaget är det en produkt som han ändå högt rekommenderar.

  • Flera borstinställningar,
  • Borstar bra
  • Bra batteritid
  • Testare upplever att trycksensorn inte är så känslig som den borde vara
89

Bästa pris hos:

Källor

Moo.Review - september 2018
Experttest av Braun Oral-B Pro 3000