Test: Braun Oral-B Vitality Cross Action - Bra men väldigt grundläggande tandborste

Produkt: Eltandborste Prisklass: Budget Borstinställningar: 1 Batteritid: 5 dagar Oscilleringar/min: 7 600 Inkluderade borsthuvuden: 1 Timer: Ja Trycksensor: Nej Inbyggd display: Nej

Det här kan enklast beskrivas som en instegsmodell från Oral-B. Det är en väldigt billig modell, och den har heller inget överflöd av funktioner. Till exempel så har den bara en borstinställning och batteriet räcker bara 20 minuter, vilket motsvarar ungefär fem dagars användning. Det medföljer heller inget extra borsthuvud eller resefodral med den här modellen.

Den har dock en timer som hjälper dig att hålla koll på när du har borstat i två minuter, och tandborsten vibrerar också var trettionde sekund. Den har också en trycksensor som säger till när du trycker för hårt med borsten. Den är även vattentät, så det går utmärkt att skölja av hela tandborsten under kranen när du har borstat.

Den här tandborsten hamnar i mitten på betygsskalan när den testas av tandläkaren Alex Treckam på Dentistry Blogger. Han ger bland annat kritik för att av/på-knappen känns plastig och inte särskilt påkostad. Han är heller inte nöjd med att den inte har någon trycksensor och att det inte finns någon batterimätare.

Batteriet räcker inte länge

Just batteriet är väldigt otillräcklig, anser Alex Treckam. Om man är två personer som delar på borsten räcker den bara 2,5 dag, vilket han anser är oacceptabelt lågt. Alex Treckam ger också borsten minus i kanten för att den inte pulserar vid borstning, utan bara roterar och oscillerar.

Han är dock nöjd över att en så här billig eltandborste ändå har en timer, och det medföljande borsthuvudet är hans favorittyp. Även om det bara finns en borstinställning anser han ändå att det är en typ av rengöring som fungerar väldigt väl mot t.ex. plack.

  • Borstar bra
  • Billig
  • Trycksensor
  • Dålig batteritid
  • Bara ett medföljande borsthuvud
  • Bara en borstinställning
83

Källor

Dentistry Blogger - november 2017
Experttest av Braun Oral-B Vitality Cross Action