Test: Braun Satin Hair 1 Style&Go HD130 - Bästa resehårtork

Presterar bra trots sin storlek

Produkt: Hårtork Kategori: Resehårtork Värmelägen: 2 st Hastigheter: 2 st Effekt: 1200 W Sladdlängd: 180 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Nej Joniseringsfunktion: Ja

Braun Satin Hair 1 Style&Go HD130 är en liten, kompakt hårtork som gör sitt jobb för en billig peng. Är du ute efter en liten, lätt hårtork att ha med på resan som inte behöver utföra några avancerade uppgifter kan denna vara något att överväga.

Den har två kombinerade hastighets- och värmelägen. Standarden på nätspänning i vägguttagen kan vara olika beroende på vilket land du reser till, och den här hårtorken har ett vred för att ställa in på antingen 120 volt eller 220 volt (det sistnämnda är standard i Europa, Asien och Afrika).

Det medföljer ett munstycke. Sladden är 180 centimeter lång, vilket kort jämfört med de flesta fullstora hårtorkarna, men inget ovanligt för en resehårtork. Handtaget är vikbart. Style&Go HD130 har en joniseringsfunktion, vilket gör håret glansigare efter föning och motverkar statisk elektricitet.

Kanske inte optimal om du har långt hår

Good Housekeeping Institute har testat den här hårtorken och ger den överlag höga betyg. De gillar att handtaget är vikbart och upplever att hårtorken får ett väldigt kompakt format med handtaget vikt. De tyckte också att den presterade bra med tanke på att det var den lättaste hårtorken de testat.

De anmärkte dock på att den inte verkade fungera alltför bra på tjockare hår, men på kortare hår blev resultatet desto bättre och håret blev väldigt glansigt och slätt. Vidare tyckte de att munstycket blev lite väl varmt och att sladden var något för kort.

Totalt sett är det ändå den här hårtorken som blir vår testvinnare, då den har alla funktioner man kan förvänta sig och den får bra betyg i tester.

  • Lätt
  • Kompakt
  • justerbar spänning
  • Testare upplever att den inte torkar långt hår alltför väl
90

Källor

Good Housekeeping - mars 2016
Experttest av Braun Satin Hair 1 Style&Go HD130