0 100 93 1

Test: Braun ThermoScan 7 IRT6520 - Bästa örontermometer

Justerbar efter ålder

Produkt: Febertermometer Mätområde: Öra Minnesfunktion: Ja Antal minnesplatser: 9 Feberlarm: Ja Färdigsignal: Ja Automatisk avstängning: Ja Min. temp: 37° Max. temp.: 40°

För att göra mätningen mer exakt har Braun ThermoScan 7 ett så kallat Age Precision-system, där det går att välja ålder på "patienten" i tre olika steg; under tre månader, mellan tre och 36 månader och över 36 månader. Detta är praktiskt då normaltemperaturen varierar beroende på ålder. Termometern lagrar de nio senaste mätningarna.

När mätningen är klar piper termometern och visar med ett  färgkodningssystem om temperaturen innebär feber eller inte genom att displayen blir grön, gul eller röd. Spetsen på termometern är uppvärmd för att ge så exakt temperatur som möjligt och termometern visar med ljud- och ljussignaler om du har satt den rätt i örat.

Köparna är nöjda

Den här termometern har ett högt snittbetyg baserat på ett stort antal kundrecensioner. Den får bland annat beröm för att den är enkel och snabb att använda, och minnesfunktionen får också plus i kanten då det gör det enkelt att se om temperaturen går åt rätt håll eller inte.

På minussidan så är det vissa som tycker att det är synd att termometern inte kan komma ihåg vilken ålderinställning du senast använde och att det inte går att stänga av färdigsignalen. En del köpare rapporterar också att termometern ger inkorrekta och väldigt varierande värden. Dock är det vissa som därefter har fått ett nytt exemplar som har fungerat som det ska.

Den här termometern blir vår testvinnare för den här kategorin.

  • Åldersinställningar
  • Minnesfunktion
  • Feberlarm
  • Färdigsignalen går inte att stänga av
93