0 100 90 1

Test: Cera CeraWand Ceramic - Snygg design och bra resultat

Produkt: Locktång Typ: Kontång Automatisk avstängning: Ingen uppgift Sladdlängd: 300 cm Maxtemperatur: 210 grader Ställbar temperatur: Ja Uppvärmningstid: 15 sekunder

CeraWand finns tillgänglig i fyra olika storlekar: 9-19 mm, 13-26 mm, 19-32 mm och 25-38 mm. Detta är väldigt praktiskt för konsumenten då det ger mer valfrihet kring hur du vill styla ditt hår. Den behöver bara 15 sekunder för att värma upp sig, och du kan välja mellan en rad temperaturer i intervallet 80-210 grader.

Den har en stilren, svart design med ett inbyggt stöd som gör att du kan lägga den på till exempel en bordsskiva medan den är varm utan att riskera att bränna något. Den har också en ordentligt lång sladd på tre meter. Temperaturen visas på en digital LCD-display.

CeraWand har fått goda omdömen av testare. En testare menade att det här är den första locktång hon har använt som faktiskt fungerar, och en annan framhöll den som lyxig och skön att hålla i. Den sistnämnda ansåg dock att det kunde ha varit bra att ha en snäppet högre maxtemperatur för bättre resultat.

Hur bra fungerar den på kort hår?

De som har köpt CeraWand var överlag mycket nöjda med den och snittbetyget på Nordic Feel är 4,5 av 5. Kunderna upplevde tången som väldigt lättanvänd och att resultatet blev mycket bra. Den snabba uppvärmningen och den långa sladden fick även beröm av köparna.

De som var mindre nöjda reagerade på att den inte fungerar så bra på kortare hår, då det med kortare hårlängd blev svårt att få håret att fästa i tången. Vissa med tjockare hår hade svårt att få till lockar, och några upplevde att det var lätt att bränna sig.

Den här locktången blir vår testvinnare bland kontängerna, bland annat tack vare det goda slutresultatet, mängden funktioner och det faktum att den går att köpa i flera storlekar.

  • Finns i flera storlekar
  • Lång sladd
  • Snabb att värma upp sig
  • Vissa köpare tycker att den inte fungerar alltför bra på kort hår
90

Källor

NordicFeel - juni 2016
Experttest av Cera CeraWand

Skönhetsredaktörerna - december 2014
Experttest av Cera CeraWand

NordicFeel
Kundrecensioner av Cera CeraWand