Test: Cloud Nine The Airshot - Inte alltför högljudd, men tung

Produkt: Hårtork Kategori: Premiumhårtork Värmelägen: 3 st Hastigheter: 2 st Effekt: 2000 W Sladdlängd: 270 cm Upphängningsögla: Ja Volymmunstycke: Nej Joniseringsfunktion: Ja

Cloud Nine grundades så sent som 2009, men är ändå väl etablerat som en tillverkare av hårvårdsprodukter med hög kvalitet. En av grundarna är Robert Pawls, som även var en av grundarna av ghd, och prisbilden och hur produkten är byggd gör ghd till en av Cloud Nines främsta konkurrenter.

The Airshot är byggd med keramiska värmeelement som är mineral- och vitaminberikade, vilket enligt Cloud Nine ska vara väldigt vårdande för ditt hår. Den har också en joniseringsfunktion som motverkar statisk elektricitet och ger glans och lyster till håret.

Den har två knappar på sidan av handtaget, en för temperatur och en för hastighet, och även en knapp framtill på handtaget för kalluft. Två olika munstycken medföljer i kartongen, men tyvärr ingår inget volymmunstycke, utan denna säljs separat. Det är också en väldigt tung hårtork, den väger drygt 1,7 kg. Sladden har en bra längd på 270 cm.

Testarna gillar den

Good Housekeeping Institute har testat The Airshot och ger den höga betyg. Det de framförallt tycker om är att den inte är alltför högljudd, att knapparna är enkla att manövrera och att hårtorken inte blir alltför varm. Yttemperaturen ligger på mellan 85 och 107 grader, vilket Good Housekeeping Institute anser är godkänt.

De anser dock inte att The Airshot är helt felfri, bland annat reagerade de på att den kändes tung, vilket är förståeligt med ovan nämnda vikt i åtanke. Den här hårtorken har också en LED-lampa som indikerar temperatur, men testarna ansåg att denna inte fungerade så bra och inte var till mycket hjälp.

  • Enkel att använda
  • Bra längd på sladden
  • Tyst
  • Volymmunstycke medföljer ej
  • Tung
87

Bästa pris hos:

Källor

Good Housekeeping - mars 2017
Experttest av Cloud Nine The Airshot