0 100 87 1

Test: Crescent Elder - Räcker inte så långt i uppförsbacke

Ramtyp: Unisex Modellår: 2018 Antal växlar: 10 Stötdämpare: Framdämpad Bromstyp: Skivbroms Vikt: 22,5 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11,6 Ah Laddningstid: 6 timmar Maximal räckvidd: 85 km

Crescent Elder är en tioväxlad elcykel med aluminiumram och växelreglagesystem från Shimano. Den kommer utrustad med pakethållare och har Crescents egna elsystem E-going. Den har också hydrauliska skivbromsar både bak och fram för bästa möjliga bromseffekt och låsbar framgaffel. Cykeln har också en inbyggd USB-port för att ladda till exempel en mobiltelefon.

Maximal räckvidd enligt tillverkaren är 85 km och när batteriet är slut tar det ungefär sex timmar att ladda fullt igen. Batteriet går antingen att ladda direkt på cykeln eller så kan det tas loss och bäras med in i din bostad eller in på kontoret.

Går den för fort?

Crescent Elder får tämligen höga betyg av Testfakta. De ger den höga betyg vad gäller användning och konstruktion, och de anser att den är enkel att hantera. De uppmäter också en räckvidd på 83 km, i enlighet med tillverkarens uppgift, på plan mark med max assistans.

I uppförsbacke är räckvidden desto sämre, och Testfakta ger direkt dåliga betyg för detta. De är heller inte imponerade över cykelns bromsverkan. Med assistansen aktiverad överskrider också cykeln den lagstadgade hastighetsgränsen, något som Crescent i en kommentar till testet menar inte är något som de själva observerat i sina egna tester.

  • USB-port för laddning
  • Hydrauliska bromsar
  • Välbyggd
  • Dålig räckvidd i motlut
  • För hög hastighet uppmätt i test
87

Bästa pris hos:

Källor

Testfakta - maj 2018
Experttest av åtta elcyklar