Test: Crescent Elora - Ladda mobilen medan du cyklar

Ramtyp: Dam Modellår: 2018 Antal växlar: 7 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Fotbroms, Skivbroms Vikt: 26,7 kg Volt: 36 V Motorprestanda: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Amperetimmar: 11 Ah Laddningstid: 5 timmar Max räckvidd: 80 km

Crescent Elora har fem olika effektlägen att välja mellan, och cykeln kan själv känna av hur mycket assistans som behövs. Skulle du till exempel rulla in i en uppförsbacke och börja trampa hårdare så ger motorn dig lite extra skjuts. All information om effektläge, räckvidd (upp till 80 km) och hastighet visas på cykelns LCD-display.

Batteriet är monterat under pakethållaren och går att plocka loss och ta med sig. Motorn är Crescents egenutvecklade system E-going och växelreglaget och bromsarna är tillverkade av Shimano. Motorn är mittplacerad för bästa balans och det finns sju olika växlar att välja mellan. Cykeln har också en inbyggd USB-port för att kunna ladda till exempel din smartphone.

Testare har vissa betänkligheter

Aftonbladet ger den här cykeln 3 av 5 i betyg. De berömmer den bland annat för att den ger en kvalitetskänsla och att den mittmonterade motorn gör den välbalanserad. Motorn kan hjälpa till i hastigheter upp till 25 km/h, och under de förutsättningarna tycker testaren att eldriften är jämn.

Om man överstiger 25 km/h så stängs motorn av automatiskt, och i det läget upplever testaren att motorn tenderar att bromsa något när man trampar. Testaren upplever också cykeln som tämligen dyr och menar att det finns konkurrerande modeller är mer prisvärda.

  • Inbyggt lås
  • USB-port för laddning
  • Något kort räckvidd
  • Tung
85

Bästa pris hos:

Källor

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar