0 100 85 1

Test: Crescent Elora - Ladda mobilen medan du cyklar

Ramtyp: Dam Modellår: 2018 Antal växlar: 7 Stötdämpare: Nej Bromstyp: Fotbroms, Skivbroms Vikt: 26,7 kg Spänning: 36 V Motoreffekt: 250 W Max hastighet: 25 km/h Batterityp: Li-Ion Batterikapacitet: 11 Ah Laddningstid: 5 timmar Maximal räckvidd: 80 km

Crescent Elora har fem olika effektlägen att välja mellan, och cykeln kan själv känna av hur mycket assistans som behövs. Skulle du till exempel rulla in i en uppförsbacke och börja trampa hårdare så ger motorn dig lite extra skjuts. All information om effektläge, räckvidd (upp till 80 km) och hastighet visas på cykelns LCD-display.

Batteriet är monterat under pakethållaren och går att plocka loss och ta med sig. Motorn är Crescents egenutvecklade system E-going och växelreglaget och bromsarna är tillverkade av Shimano. Den har en mittmotor för bästa balans och det finns sju olika växlar att välja mellan. Cykeln har också en inbyggd USB-port för att kunna ladda till exempel din smartphone.

Testare har vissa betänkligheter

Aftonbladet ger den här cykeln 3 av 5 i betyg. De berömmer den bland annat för att den ger en kvalitetskänsla och att den mittmonterade motorn gör den välbalanserad. Motorn kan hjälpa till i hastigheter upp till 25 km/h, och under de förutsättningarna tycker testaren att eldriften är jämn.

Om man överstiger 25 km/h så stängs motorn av automatiskt, och i det läget upplever testaren att motorn tenderar att bromsa något när man trampar. Testaren upplever också cykeln som tämligen dyr och menar att det finns konkurrerande modeller är mer prisvärda.

  • Inbyggt lås
  • USB-port för laddning
  • Något kort räckvidd
  • Tung
85

Källor

Aftonbladet - april 2018
Experttest av 22 elcyklar