0 100 81 1

Test: De Buyer Mineral B Element - Franskt hantverk som kräver sitt jobb

Produkt: Stekpanna Material: Kolstål Diameter: 28 cm Induktion: Ja Non-stick-beläggning: Nej Hängögla: Ja Ugnssäker: Ja

Mineral B Element från franska De Buyer beskrivs av tillverkaren som en stekpanna som är ideal för att steka, bryna och grilla. Kolstålspannor har ingen non-stick-beläggning, men den här pannan har i fabriken försetts med ett lager bivax för att motverka rost och hjälpa dig att steka in den.

Det går bra att använda metallredskap i den här pannan och den fungerar på alla värmekällor. Den går också att ställa in i ugnen, men bara i temperaturer upp till 230 grader. Den här stekpannan bör inte maskindiskas, utan det räcker att torka bort överflödig olja med hushållspapper.

Kundfavorit

Den här stekpannan har mycket högt snittbetyg bland köparna på Amazon. Den får bland annat beröm för att den är väldigt hållbar och välbalanserad. De flesta tillstår att det kräver lite jobb för att få till en bra non-stick-yta, men att stekpannan fungerar helt felfritt när detta väl är klart.

Bland de som inte är helt och hållet positiva är ett av klagomålen att det antingen är väldigt svårt eller inte har fungerat alls att få till ytan på pannan. Den beskrivs också som något tung, och det är heller inte alla som är säkra på att den är bättre än en gjutjärnspanna.

  • Välbyggd
  • Ugnssäker
  • Tål metallredskap
  • Tung
  • Kräver en del jobb för att få till ytan
  • Bör inte maskindiskas
81